STOP THE PRESS!

Kuopio Tanssii ja Soi julkisti kaikki juhlavuoden pääesiintyjät

Kuopio tanssii ja soi

Tunnettu saksalainen nykytanssiryhmä, Dresden Frankfurt Dance Company tekee ensivierailun festivaaleille. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin lipunmyynti on alkanut.

Kuopio Tanssii ja Soi julkaisee nyt loputkin 50-juhlavuotensa pääohjelmasta. Tunnettu saksalainen nykytanssiryhmä, Dresden Frankfurt Dance Company saapuu Kuopioon triple bill -esityksen voimin. Ohjelmassa on teokset Postgenoma, High Breed ja Echoes From a Restless Soul. Taiteellinen johtaja Jacopo Godani tunnetaan energisestä ja voimakkaasta koreografisesta tyylistään. Godani on luonut teoksia useille ryhmille ympäri maailmaa, myös muun muassa Suomen Kansallisbaletille.

Lapset ja nuoret ovat vahvasti esillä juhlavuoden ohjelmassa. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitos vierailee Kuopion Musiikkikeskuksella, ohjelmassa nähdään kooste nykytanssin ja klassisen baletin teoksista. Kulttuuriareenalla nähdään puolestaan poikien tanssileirin päätösteos Ju-Ju, jonka teemana on tänä vuonna väistyvän taiteellisen johtajan Jorma Uotisen kehollisuuden ja liikkeen tutkiminen. Kulttuuriareenalla järjestettävä Tanssioppilaitokset On Stage on jo perinteinen osa Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoa. Vuodesta 2011 järjestetty ohjelma pitää sisällään hakemusten perusteella valittujen noin kahdenkymmenen tanssikoulujen ryhmien esityksiä. Kuopion Konservatorion tanssin perus -ja syventävien opintojen oppilaat puolestaan tuovat Kulttuuriareenalle omat koreografiansa, jotka ovat syntyneet kuluneen lukuvuoden aikana. 

Tutustu festivaalin koko pääohjelmaan festivaalimediassa: https://www.kuopiodancefestival.fi . 

Lipunmyynti www.lippu.fi ja Lippupisteen myymälöissä. 
Esitteet lipunmyyntipisteistä tammikuun alkupuolella.
Kurssiohjelma julkaistaan tammikuun lopulla, myynti alkaa helmikuussa.