STOP THE PRESS!

Turun Kaupunginteatterin vuosi 2018 oli suuri menestys

Turun Kaupunginteatterin ensimmäinen kokonainen vuosi uusitussa teatteritalossa oli menestys. Vuoden 2018 aikana esityksiä kävi katsomassa 138 298 katsojaa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 19 %. Taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja toimitusjohtaja Arto Valkama pitävät viime vuoden kävijämäärää osoituksena siitä, että teatteri ja livekarisma kiinnostavat ihmisiä myös digiaikana.

”Katsojamäärä on viesti siitä, että teatterin monipuolinen ohjelmisto on onnistunut. Sisältövalinnoilla on vaikutusta siihen, että olemme tavoittaneet laajemmin eri ikäryhmiä katsomoon. Varissuo-musikaali ja Taru Sormusten herrasta ovat esityksiä, jotka ovat saaneet nuoret katsojat liikkeelle. Lukuisat yhteistyöt muiden teattereiden ja yhteisöjen kanssa ovat myös olleet merkittävä osa vuoden 2018 menestystä. Pidämme jatkossakin tärkeänä sitä, että talo pysyy auki monenlaisille tekijöille, tekotavoille ja katsojille”, Kouki ja Valkama linjaavat.

Vuoden 2018 kokonaistäyttöaste Turun Kaupunginteatterissa oli 78 %. Koko vuoden ajan teatterissa pyörinyt Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailu toimi ohjelmiston vetonaulana. Se keräsi yhteensä lähes 40 000 katsojaa ja kokonaistäyttöaste oli 94 %. Yleisömäärissä mitattuna menestyivät myös kesäkomedia Love me Tinder 21 600 katsojalla ja tänä keväänäkin ohjelmistossa jatkava Varissuo-musikaali syksyn lähes 14 000 katsojalla.

Vuoden aikana teatterissa tehtiin uudistuksia, joiden tavoitteena on madaltaa ihmisten kynnystä tulla teatteriin. Lippujen osalta siirryttiin lohkohinnoitteluun, joka tarjoaa enemmän vaihtoehtoja lippuhintoihin ja samalla halvimpien lippujen hintataso laski merkittävästi. Paljon kiitosta ja huomiota sai yhteistyö Fölin kanssa, joka muutti teatterilipun katsojille ilmaiseksi bussilipuksi.