STOP THE PRESS!

The Mule

The  Mule

Ohjaus: Clint Eastwood
Käsikirjoitus: Nick Schenk
Tuotanto: Clint Eastwood, Tim Moore, Kristina Rivera, Jessica Meier, Dan Friedkin, Bradley Thomas
Näyttelijät: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia, Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serricchio, Loren Dean, Eugene Cordero
Arvio: 4/5

Eastwoodin esittämä Earl Stone on 90-vuotias kukkatarhuri, jonka bisnekset ja perhe-elämä ovat menneet aikoja sitten täysin sekaisin. Häätöä asunnostaan odottava, yksin asuva vanhus saa yllättäen ehdotuksen, joka voisi pelastaa hänet pahalta tilanteelta. Hänelle tarjotaan keikka, jossa hänen täytyy ajaa Meksikon rajan yli kuljettaen salaperäisen paketin perille. Onnistuttuaan keikassa hänelle tarjoutuu useampi lisätyö, mikä johtaa aivan toisenlaiseen tilanteeseen kuin mitä hän itse oli kuvitellut.

Vaikka Eastwood lähentelee itsekin tuota 90 vuoden ikää, se ei näemmä hidasta miehen elokuvien tekemisen tahtia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana mies on joko ohjannut tai tuottanut kaikkiaan 11 elokuvaa ennen tätä. Se on melkoinen suoritus kenelle tahansa ja varsinkin tämän ikäiselle herralle. Mutta mikäpä siinä, pysyy vireys korkealla ainakin.

Vaikkei The Mule kuulukaan aivan Eastwoodin kärkikastiin, niin erittäin laadukasta draamaa se kuitenkin on. Se on oivallinen tarina miehestä, joka joutuu etsimään epätoivoista ratkaisua oman kodin pelastamiseen vasaran alta, sekä myös omaan tulevaisuuteensa. Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan mainioita. Eastwoodin lisäksi mainittakoon inhimillistä FBI-agenttia esittävä Bradley Cooper, joka on roolissaan aivan oivallinen ja ennen kaikkea herrojen yhteinen kohtaus kahvilassa on suorastaan koskettava.

Lisämateriaalina tarjolla making of -osuutta, jossa ääneen pääsevät sekä Eastwood itse että näyttelijät myöskin ja Toby Keithin musiikkivideo ”Don’t Let the Old Man in” -musikkivideo.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2019

Traileri: