STOP THE PRESS!

Iron Sky The Coming Race

Iron Sky - The Coming Race
(C) Iron Sky Universe, 27 Films Production, Potemkino

Ohjaus: Timo Vuorensola
Käsikirjoitus: Dalan Musson
Tuotanto: Tero Kaukomaa
Näyttelijät: Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Kit Dale, Tom Green, Julia Dietze, Udo Kier
Arvio: 5/5

Iron Sky The Coming Race tapahtuu noin kolmekymmentä vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Maapallo on
tuhoutunut asuinkelvottomaksi paikaksi ydinsodan jäljiltä. Ne, jotka pystyivät pelastautumaan karmaisevalta tuholta muuttivat kuuhun – tarkemmin sanottuna sen pimeälle puolelle. Wolfgang Kortzfleischilla (Kier) saattaisi olla avaimet ihmiskunnan pelastumiselle. Kuutukikohdan komentajaksi ylentyneen Richterin (Dieze) tytär Obi (Rossi) lähtee pienen ryhmänsä kanssa Kortzfleishin kehoituksesta kohti maan keskipistettä, jossa alkaa oikeasti tapahtua.

Ensimmäisestä Iron Sky -elokuvan ilmestymisestä on ehtinyt kulua lähes seitsemän vuotta. Monien erilaisten, jopa dramaattisten, kiemuroiden jälkeen elokuva on nyt valmis. Ensimmäinen kysymys oli itselläni, että onko tämä elokuva tuon pitkän odottamisen väärti. Rehellinen vastaus, että on. Nimittäin nyt luvassa on entistäkin vauhdikkaampi, huumoriltaan raisumpi ja tehosteiltaan näyttävämpi elokuva. Vuorensola on kehittynyt ohjaajana hallitsemaan paremmin komediallista sci-fiä, jota katsoja voi nauttia reilun puolentoista tunnin edestä.

Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan aivan mainioita. Varsinkin Obia esittävässä Rossissa on jotain samankaltaista naissankarillisuutta kuin Alien-elokuvien Ripleyssä. Tuplaroolin tekevä Kier tekee ehkä uransa hulvattomimman roolisuorituksen saaden katsojan suorastaan käkättämään varsinkin toisen roolihahmon toiminnalle.

Mitäpä muuta voi tästä sanoa kuin, että Iron Sky The Coming Race yhdistelee taidokkaasti B-luokan science fiction -filmit yhteen överihuumorin kanssa A-luokkaisella lopputuloksella.

Lisämateriaalina mm. useita making of -dokumentteja, storyboardeja ja valokuvia kuvauksista.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net