STOP THE PRESS!

Naamioteatteri Familie Flözin Dr. Nest vierailee Espoossa

Dr. Nest

Saksalaisen naamioteatterin Familie Flözin uutuus Dr. Nest

sijoittuu syrjäisen parantolaan Villa Blancaan. Kokenut tohtori Nest kokoaa muistinsa sirpaleita ja katsoo elämäänsä ja pitkää uraansa taaksepäin. Epäilys ja epävarmuus valtaavat hänen mielensä ja heiveröinen raja-aita, joka erottaa normaalin epänormaalista, määrätietoisen pakkomielteisestä ja terveen sairaasta, kaatuu ja katoaa.

Familie Flöz kurkistaa jälleen ihmissielun syvimpiin syövereihin. Inspiraationa on käytetty todellisia neurologisia potilaskertomuksia. Ihmiselon hauraus näyttäytyy niin traagisena kuin koomisenakin.

Naamioteatterin lumo piilee sen hienoissa maskeissa, joiden ilmaisuvoima yhdistettynä virtuoosimaiseen fyysiseen ilmaisuun kertoo ja koskettaa enemmän kuin useimmat sanat.

Berliiniläinen Familie Flöz on kenties tunnetuin naamioteatteria esittävä ryhmä ja lajin ehdottomia uranuurtajia. Se on esiintynyt kaikkiaan 34 maassa, ja kaikilla merkittävimmillä teatterifestivaaleilla, kuten Edinburgh Fringessä ja Avignonin teatterifestivaaleilla. Viimeisen vuoden aikana ryhmä on kiertänyt Euroopan lisäksi mm. Kiinassa, Hongkongissa ja Chilessä.

Espoon Kaupunginteatterissa ryhmältä on aiemmin nähty teokset Ristorante Immortale, Teatro Delusio, Hotel Paradiso, Infinita ja Garage d´Or. Esitykset ovat olleet yleisömenestyksiä ja ryhmää toivotaan vierailulle aina uudestaan.

Dr. Nest Espoon Kaupunginteatterin vierailunäyttämöllä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa ti 12.2. klo 19, ke 13.2. klo 19, to 14.2. klo 19, pe 15.2. klo 13
 

Ohjaus Hajo Schüler, Michael Vogel
Naamiot Hajo Schüler
Näyttämöllä Fabian Baumgarten, Anna Kistel, Björn Leese, Benjamin Reber, Mats Suethoff

Dr. Nestin ensi-ilta oli Berliinissä maaliskuussa 2018.