STOP THE PRESS!

Suosittu lastenmusiikkiyhtye Pikku papun orkesteri kuuden paikkakunnan kiertueelle

Pikku Papun orkesteri
Kuva: Pikku Papun orkesteri

Kuusihenkinen lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri suuntaa tänä talvena ja keväänä kuuden paikkakunnan kiertueelle. Yhtye esiintyy kiertueensa aikana Helsingissä, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Seinäjoella, Lahdessa ja Tampereella. Ensimmäiset konsertit ovat 27.1.2019 Helsingissä ja 2.2.2019 Jyväskylässä. 

Pikku Papun Orkesteri
 on tällä hetkellä yksi suosituimmista lastenmusiikkia esittävistä yhtyeistä Suomessa. Yhtye valittiin viime vuonna vuoden yhtyeeksi Lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa. 

Pikku Papun Orkesterin lauluissa käsitellään lasten arkea ja erilaisia tunteita monien tyylilajien, kuten folkin, bossanovan ja afrikkalaisrytmien kautta, unohtamatta suomalaista kansanmusiikkiperinnettä. Lauluissa seikkailee kuvittaja ja runoilija Liisa Kallion luoma neuvokas kilpikonna Pikku Papu ja hänen värikkäät ötökkä- ja eläinystävänsä. Lisäksi Pikku Papun Orkesteri on sovittanut uudelleen vanhoja lastenlauluja YLE Areenaan 100 lastenlaulua -projektiin. 

Yhtye sai alkunsa Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilta vuonna 2012. Kallion runoihin sävelletyissä kappaleissa otetaan huomioon lasten eri kehitysvaiheet ja niillä ruokitaan mielikuvitusta ja tunnetaitoja kuvien, musiikin ja tekstin avulla. 

“Monipuolinen ja aistillinen altistuminen on erittäin tärkeää lapsen mielikuvituksen, keskittymiskyvyn ja luovuuden kehityksen näkökulmasta. “On tärkeää, että lasten eri kehitysvaiheet huomioidaan sävellyksissä ja tehdään sellaista musiikkia, jota aikuistenkin on mukava kuunnella”, sanoo yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Maiju  Kopra.
Viime vuoden aikana yhtye on esiintynyt täysille katsomoille niin Helsingin Juhlaviikoilla, Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla kuin Espoon kulttuurikeskuksessakin. Määrätietoinen työ on huomattu myös muualla. Yhtyeen molemmat levyt ovat myyneet kultaa ja satukirjn ja levyn yhdistelmä Pikku Papun Orkesteri + CD sai Emma-ehdokkuuden vuonna 2017. Viime vuosi päättyi Jenny ja Antti Wihurin säätiön tunnustuspalkintoon lastenkulttuurin edistämisestä sekä orkesterin valintaan vuoden yhtyeeksi Lastenmusiikkipäivän Jellonagaalassa.

Pikku Papun Orkesteri haluaa esittää laadukasta ja monipuolista lastenmusiikkia ympäri Suomen ja kannustaa perheitä laulamaan ja leikkimään yhdessä. Yhtye odottaa innokkaasti tapaavansa kuulijoitaan eri puolilla Suomea. 

https://www.facebook.com/pikkupapunorkesteri/

Kiertuepaikkakunnat

Helsinki – PeacockSu 27.1. klo 13.00 ja klo 15.00 (loppuunmyyty)
Jyväskylä – PaviljonkiLa 2.2.2019 klo 14.00 ja klo 16.00
Järvenpää – Järvenpää-taloLa 2.3.2019 klo 14.00 
Seinäjoki – Seinäjoki-saliLa 30.3.2019 klo 14.00
Lahti – Finlandia-klubiLa 6.4.2019 klo 14.00 
Tampere – Tampere-taloSu 14.4. klo 14.00 ja 16.00Pikku Papun Orkesteri 

Heli Kajo – laulu, nokkahuilu, ukulele ja cajon
Antti Kokkola – laulu, mandoliini ja guiro
Maiju Kopra –  laulu, trumpetti, ksylofoni ja kellopeli
Reetta Kuisma – laulu, kontrabasso ja matkalaukku
Sampo Sundström – laulu, kitara ja tamburiini
Sannis Sundström – laulu, viulu ja guitalele

Konserteissa voi kuulla yli kahtakymmentä akustista soitinta moniäänisen laulun lisäksi.