STOP THE PRESS!

Spiraali

Spiraali
Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämö to 21.2.2019
Käsikirjoitus ja ohjaus Marika Vapaavuori
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu ja kampaukset Jonna Lindström
Valosuunnittelu Mika Hiltunen
Videosuunnittelu Heikki Järvinen
Koreografia Miika Riekkinen
Äänisuunnittelu Jan-Mikael Träskelin
Musiikin suunnittelu ja toteutus Aleksi Laukkonen (TAMK Musiikki)
Taikakonsultti Jose Ahonen
Ohjaajan assistentti Anna Rantanen (TAMK Musiikki)
Orkesteri Samuel Arola, Allan Castellanos, Aleksi Laukkonen (TAMK Musiikki)
Roolissa: Ville Majamaa, Jarno Hyökyvaara, Heikki Järvinen sekä TAMK Musiikin koulutuksen ja Tampereen konservatorion opiskelijat: Anni Honkanen, Harry Laine, Roosa Lehtinen, Moona Lehtola, Leea Lepistö, Ninni Niemikunnas, Ella Numminen, Iina Nurminen, Samuli Pajunen, Inka Pohjonen, Maria Rantalankila, Meeri Uusi-Äijö
Arvio: 3,5/5

Kuten esityksen Spiraali-nimestä voi jo päätellä, ettei kyseessä ole aivan tavallinen teatteriesitys, vaan kyseessä on jotain maagisempaa. Tämä puolitoistatuntinen esitys on täynnä taikuutta, musiikkia ja muita ihmeellisyyksiä.

Esityksessä ei ole oikeastaan minkäänlaista järjellistä tarinaa, eikä sitä tarvitakaan, kun kyse on kuitenkin fantasiamaailmasta, joka on juuri sellainen kuin sen jokainen itse kokee. Toiset tulevat tykkäämään esityksestä, toiset eivät, mutta itseäni jäi kuitenkin jokin kaivelemaan, joten en ihan neljää tähteä anna. Ehkä tarinan pienoinen kökkömäisyys voi olla se, mikä tunteen aiheutti. Tai ehken ollut täysin vastaanottavainen juuri tällä kertaa. Mene ja tiedä, mutta tärkeintä esityksessä ovat itse esiintyjät.

Vaikka vahvana seremoniamestarina toimiikin Tampereen Teatterin vahvoista roolisuorituksista tuttu Majamaa, niin hän osaa antaa sopivasti tilaa nuorille opiskelijoille, jotka suorastaan sädehtivät rooleissaan. Ohjauksellisella puolella Vapaavuori onkin parhaimmillaan nostaessaan nämä opiskelijat suorastaan ammattilaisten tasolle.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net