STOP THE PRESS!

WSOY julkaisee Stephen Hawkingin viimeisen teoksen

Stephen Hawking, Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin

WSOY julkaisee maailman tunnetuimman tiedemiehen, kosmologi Stephen Hawkingin viimeiseksi jääneen teoksen Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin. Kirjan on suomentanut Markus Hotakainen ja esipuheen on kirjoittanut Esko Valtaoja.

Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin -teoksessa Hawking vastaa kysymyksiin, joita hänelle on usein esitetty niin suuren yleisön, tiedotusvälineiden kuin kollegoiden taholta. Näihin kymmeneen kysymykseen kuuluvat muun muassa: ”Onko jumala olemassa?”, ”Päihittääkö tekoäly meidät?” ja ”Onko muualla maailmankaikkeudessa älyllistä elämää?”.

”Tämä kirja jäi Stephen Hawkingin viimeiseksi. Sen lopussa hän muistuttaa meitä kyselemisen tärkeydestä, siitä, kuinka välttämätöntä on vapauttaa mielikuvituksensa, yrittää ottaa selkoa asioista ja ymmärtää, mitä täällä todella on tekeillä”, toteaa esipuheen kirjoittanut Esko Valtaoja.

Stephen Hawking (1942-2018) oli aikamme tunnetuin tiedemies, jonka teoriat ajan ja aineen perimmäisestä luonteesta ovat mullistaneet käsitystämme maailmankaikkeudesta. Hänen teoksensa Ajan lyhyt historia on kaikkien aikojen myydyin suurelle yleisölle suunnattu tiedekirja.