STOP THE PRESS!

Hyvän mielen syksy Turun Kaupunginteatterissa

”Ensi syksynä Turun Kaupunginteatterissa ollaan teatterileikin ja mielikuvituksen ytimessä. Pitkään Päänäyttämölle toivottu kokoperheen seikkailu, fantasiamaailmassa liikkuva musikaali ja Pienen näyttämön jykevät klassikot kutsuvat katsojan teatterin maagiseen maailmaan.”
– Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki

Syksyn esitykset avataan myyntiin Turun Kaupunginteatterin ja Lippupisteen myyntikanaviin torstaina 14.3. klo 9.

Urhea Babe kutsuu perheet teatteriin

Värikäs maaseutu eläimineen ja äänineen tulvahtaa Päänäyttämölle marraskuussa ja tempaa kaikenikäiset sympaattisen kasvutarinan pyörteisiin. David Woodin Babe – urhea possu on musiikkiteatteriesitys, jota toteuttamassa on hersyvä joukko näyttelijöitä, muusikkoja ja nukketeatterin ammattilaisia. Ohjaajina ovat Milko Lehto ja Timo Väntsi, nuket on luonut Heini Maaranen. Esitys on omistettu kaikille, joiden sorkat vetävät seikkailuun! Ensi-ilta 15.11. Päänäyttämöllä.

”Babe on kertomus urheasta ja ennakkoluulottomasta possusta, joka ei pelkää mitään. Esitys näyttää hellyttävällä, hauskalla ja liikuttavalla tavalla, että pieni voi olla suurta. Näytelmä valloittaa musiikillaan, nukeillaan ja värikkäillä hahmoillaan niin pienet kuin suuretkin katsojat!” 
– Ohjaaja MilkoLehto

Amélie-musikaali taikoo Turusta Pariisin

Craig Lucasin kirjoittamaa, vuonna 2015 ilmestynyttä musikaalia varten sävelletyn musiikin sovittaa Jussi Vahvaselkä. Äänimaailmassa otetaan harppaus takaisin kohti vuonna 2001 ilmestyneen Amélie-elokuvan ääniraitaa. Onnenkipinöitä sinkoilevassa Amélie-musikaalissa koetaan yllätyksiä, joita tulee vastaan, kun antaa mielikuvituksen johdattaa tietään. Amélie Poulain paikkaa ujouttaan kekseliäisyydellä ryhtyessään lähipiirinsä hyväntekijäksi Pariisin kortteleissa. Reija Wäreen ohjaaman musikaalin pääosissa hurmaavat Marketta Tikkanen ja Mikael Saari.  Suomen kantaesitys nähdään 13.9. Päänäyttämöllä.

”Saimme luvan sovittaa musikaalin kappaleet lähemmäs Amélie-elokuvan alkuperäistä soundtrackia, joten Turussa tullaan kuulemaan esimerkiksi musette-haitaria ja vaikutteita ranskalaisista chansoneista.”
– kapellimestari Jussi Vahvaselkä

Eero Aho sarjahurmaa Don Juanina

Molièren klassikkokomedian Don Juan jakaa rakkautta Pienen näyttämön täydeltä. Itse asiassa koko maailma on hänen valloituskenttänsä! Jotakin hämmästyttävän tuttua Eero Ahon esittämässä Don Juanissa on. Naissankari liihottelee 1600-luvulta suoraan meidän aikamme ytimeen kintereillään kihlatut, velkojat ja Hannes Suomisen esittämä palvelija Sganarelle. Don Juan on Pasi Lampelan neljäs ohjaus Turun Kaupunginteatterissa. Ensi-ilta 6.9. Pienellä näyttämöllä.

”Molièren Don Juan kiehtoo minua, koska sen merkitykset eivät tyhjene lopullisesti koskaan. Se on yhtä aikaa riehakkaan koominen ja ajatuksia herättävä tarina kapinallisesta, joka näkee vallan väärinkäytön läpi sen kaikissa yhteiskunnallisissa muodoissa, mutta hairahtuu omalla tavallaan samaan vallan väärinkäyttöön itsekin. Tunnistan tämän omasta sukupolvestani.” 
– Ohjaaja Pasi Lampela

Pukija on draama täydellisestä omistautumisesta

Pukija avaa intiimin näkymän kiertueteatterin kulisseihin toisen maailmansodan aikaisessa Englannissa. Teatteriseurue valmistautuu esittämään Kuningas Learin, vaikka pommisireenit ulvovat ja pääosaa esittävä teatterinjohtaja Sir nyyhkyttää romahtamispisteessä. Tilannetta yrittää ratkaista elämänsä Sirin palvelemiseen omistanut pukija Norman. Illan kohtalokkain näytelmä tullaan näkemään takahuoneen puolella, jossa naamiot viimein riisutaan. Kvartetti-näytelmänkin kirjoittaneen Ronald Harwoodinklassikkodraaman ohjaa Mikko Kouki. Takahuoneen pääosissa loistavat legendaariset näyttelijät Esko Roine ja Asko Sarkola. Ensi-ilta 13.11. Pienellä näyttämöllä.

Ohjelmistossa jatkavat keväältä tutut Näytelmä joka menee pieleen -farssi, dekkarikomedia Komisario Palmun erehdys ja Katoava maa -draama.

Yhteistyöesityksiä ja vierailuja

Turun Kaupunginteatteri jatkaa yhteistyötään vapaan kentän teatteriryhmien kanssa. Ohjelmistossa nähdään mm. jatkoa Stand up, Teatteri! -klubille, usean teatterin yhteistuotanto Riivaajat, Red Nose Companyn Don Quijote ja Kurnuttavan Sammakon uusi lastenesitys Pää tyynyyn!. Lisäksi näyttämöillä vierailee niin aiemmilta kausilta tuttuja suosikkeja kuin uusia esityksiä ja konserttejakin.

Teatterilippu on entistä monipuolisempi

Aiemmasta poiketen erillistä vaatesäilytysmaksua ei Turun Kaupunginteatterissa enää peritä. Yhteistyö Fölin kanssa jatkuu myös ensi kaudella. Syksyllä 2019 teatterilippu toimii siis niin esityslippuna, bussilippuna kuin narikkalippunakin.