STOP THE PRESS!

Stupido Records täyttää 30 vuotta – uutuuskirja paljastaa sattumukset ja sekoilut suomalaisen musiikkibisneksen aluskasvillisuudessa

Stupido Records - 30 vuotta

Stupido Records on harvoja suomalaisia itsenäisiä pitkän linjan indie-levy-yhtiöitä. Sen 30-vuotista taivalta juhlitaan 11. ja 12.4. Helsingin Tavastia-klubilla, luonnollisesti värikkään livekattauksen voimin. Perustaja Joose Berglund paljastaa uutuuskirjassaan Stupido Records 30-vuotta – pari lanttia kaaoksesta, kuinka virolaisen Villu Tammen singlelevyn ”vahingossa” julkaiseminen johti lopulta vuosikymmenien työhön suomalaisen vaihtoehtorockin parissa.

Mitä yhteistä on Pelle Miljoonalla, Eläkeläisillä, Klamydialla ja Waltarilla? Ne kaikki ovat levyttäneet jossain vaiheessa Stupidolle.  

Stupido Records 30 vuotta – pari lanttia kaaoksesta kertoo firmaa 1989 perustamassa olleen Joose Berglundin suulla suomalaisen riippumattoman levy-yhtiön tarinan. Kirja listaa ylä- ja alamäet, sattumukset ja sekoilut keskellä musiikkibisneksen murrosta, joka oli koitua Stupidonkin kohtaloksi mutta joka osoittautui lopulta uudeksi aluksi. 

Joose Berglund (s. 1965) on kruununhakalainen koiranulkoiluttaja, Stupido Productions Oy:n toimitusjohtaja ja toinen Stupido Recordsin perustajista. Hän harrastaa alempia taiteita, 7-tuumaisia singlelevyjä ja HIFK:n kannattamista lajissa kuin lajissa.