STOP THE PRESS!

Mimosa Willamo nähdään merkittävässä roolissa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Box 21

Anders Roslundin (oik.) käsikirjoittaman Viaplayn alkuperäissarjan pääroolissa nähdään Leonard Terfelt (kesk.). Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Mimosa Willamo ja Simon J. Berger (vas.).
Anders Roslundin (oik.) käsikirjoittaman Viaplayn alkuperäissarjan pääroolissa nähdään Leonard Terfelt (kesk.). Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Mimosa Willamo ja Simon J. Berger (vas.).

Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo on keskeisessä roolissa Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Box 21, joka perustuu suositun ruotsalaisen kirjailijaparin Roslund & Hellströmin rikosromaaniin Lokero 21. Sarjan ensi-iltaa on kaavailtu 2020 alkupuoliskolle. 

Mimosa Willamo näyttelee Roslund & Hellströmin rikosromaaniin perustuvassa Viaplayn alkuperäissarjassa Mariana Hermanssonia, nuorta rikostarkastajaa. Kyseessä on viimeksi draamakomedia Auroran pääroolista ylistystä keränneen kaksikielisen näyttelijän ensimmäinen kansainvälinen rooli.

”Mariana Hermansson on skarppi ja nopea tyyppi, joka on hyvä työssään ja joka osaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin. Marianaa on hauska näytellä”, kuvailee Mimosa roolihenkilöään ja jatkaa: ”Olen etuoikeutettu, kun saan tehdä tätä työtä ja pääsen kehittämään ammattitaitoani.”

Sarjan pääroolia rikoskomisario Ewert Grensiä näyttelee Leonard Terfelt, joka on suomalaisille katsojille tuttu muun muassa Silta-sarjasta sekä Wallander-elokuvista. Muissa keskeisissä rooleissa  nähdään Simon J. Berger (Hidden – Esikoinen, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin), Joakim Sällquist (Goliat), Sandra Andreis (Murha Sandhamissa) ja Ellen Jelinek (Neiti Frimannin taistelu).

Box 21 kuvaa ihmiskauppaa ja kertoo tarinan kahdesta itäeurooppalaisesta nuoresta naisesta, Lydiasta ja Alenasta, jotka houkutellaan Ruotsiin lupauksilla paremmasta elämästä, mutta jotka päätyvät ihmiskaupan uhreiksi. Naisten kohtalot kietoutuvat tapahtumiin, joita rikoskomisario Ewert Grens ryhtyy selvittämään.

Sarjan ohjaa iranilais-ruotsalainen Mani Maserrat (Me ei olla enää me, Arne Dahl), ja käsikirjoittajina toimivat Dennis Magnusson (Maan povessa, Helteinen helmikuu), Stefan Thunberg (Wallander, Metsästäjät) ja Anders Roslund. Ruotsissa ja Romaniassa kuvattavan Viaplayn alkuperäissarjan ensi-iltaa on kaavailtu vuoden 2020 alkupuoliskolle. Sarjan kuvaukset pyörähtävät käyntiin huhtikuun puolessa välissä.

Kriitikoiden ylistämän kirjailijakaksikon rikosromaanit ovat saavuttaneet kansainvälisen suosion, ja niitä on käännetty 36 kielelle. Myös kolmesta muusta Roslund & Hellström -rikosromaanista tehdään Viaplayn alkuperäissarja.