STOP THE PRESS!

64 on koukuttava japanilaisdekkari rikoksesta, jota kukaan ei pystynyt ratkaisemaan

64
Kansi: Satu Kontinen

Japanilaisen Hideo Yokoyaman tiivistunnelmaisessa dekkarissa 64 tokiolaispoliisi palaa ratkaisemattoman rikostapauksen äärelle arvaamattomin seurauksin. Japanissa jo julkaisuviikollaan yli miljoona kappaletta myynyt teos on ensimmäinen romaani, joka kotimaassaan bestsellerlistojen kärjestä löytyvältä kirjailijalta on suomennettu. 

Viisi piinallisen pitkää päivää tammikuussa 1989. Seitsemänvuotiaan japanilaistytön vanhemmat kuuntelevat heidän tyttärensä kidnappaajan vaatimuksia. Kaappaajan henkilöllisyys ei selviä heille koskaan. He eivät enää ikinä näe tytärtään.

Seuraavan neljäntoista vuoden aikana saadaan jatkuvasti kuunnella poliisin anteeksipyyntöjä. Mutta ihmiset eivät voi unohtaa kaappauksen tutkintaa ja poliisin täydellistä epäonnistumista tapauksessa, joka tulee tunnetuksi nimellä 64.

64-tapauksen arpia kantavan poliisin Yoshinobu Mikamin oma tytär katoaa jälkiä jättämättä. Epätoivoinen Mikami palaa tutkimuksissaan häntä neljätoista vuotta piinanneen kidnappauksen vaiheisiin ja törmää hälyttävään yksityiskohtaan, jota kukaan ei kaappauksen tapahtuessa huomannut. Tutkiessaan yksityiskohtaa tarkemmin Mikami löytää jotain, minkä varjelemiseksi hänen kollegansa ovat valmiita uhraamaan uransa ja jopa henkensä. Jotain, minkä ei koskaan olisi pitänyt tapahtua.

”Kirja on kuin salama kirkkaalta taivaalta. En ole koskaan aiemmin lukenut mitään samankaltaista.” – The New York Times Book Review

Hideo Yokoyama (s. 1957) on japanilainen rikoskirjailija, joka työskenteli kahdentoista vuoden ajan rikostoimittajana ennen siirtymistään fiktion pariin. Hänen teoksensa ovat toistuvasti olleet Japanin bestsellerlistojen kärjessä ja niistä on tehty useita suuren budjetin filmatisointeja.

Hideo Yokoyama64
Alkuteos Rokuyon | Japanin kielestä suomentanut Markus Mäkinen
764 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana