STOP THE PRESS!

Amerikkalaisen kulttielokuvan näyttelijä suomalaisohjaajan lyhytelokuvaan

Phantom Spectre

Mm. Office Space ja Napoleon Dynamite -kulttielokuvista tuttu ja animoidulle Batmanille äänensä lainannut näyttelijä Diedrich Bader näyttelee pääosaa Paul J. Vogelin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa supersankarilyhytelokuvassa. Phantom Spectre -elokuvaa kuvataan Los Angelesissa, Universalin ja CBS:n studioilla sekä samoissa lokaatioissa kuin esimerkiksi Sam Raimin Spiderman-elokuvia. 

“On aivan mieletöntä saada tämän kaliiberin kaveri leffaan! Projektia varten tekemäni pitch-deck sisälsi visuaalisia referenssejä mm. Office Space -elokuvasta, ja ajatus että puolisen vuotta myöhemmin Diedrich on saatu elokuvaan mukaan tuntuu edelleenkin epätodelliselta.” kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Paul J. Vogel.

Vogel viimeistelee opintojaan USC Cinematic Arts -elokuvakoulussa, joka on yksi maailman arvostetuimmista elokuva-alan kouluista. Phantom Spectre on Vogelin maisterin opintojen lopputyö.

“Kolmisen vuotta sitten muutin Los Angelesiin USC:ta varten. Opiskelu ja työskentely täällä on aina ollut haaveena, mutta se tuntui aina niin etäiseltä. Nyt opinnäytetyön kynnyksellä ollaan totuuden äärellä. Kaikki tavallaan kulminoituu tähän projektiin ja toivon mukaan johtaa johonkin paljon suurempaan.” toteaa Vogel.

Phantom Spectren kuvaukset alkavat toukokuussa ja elokuvan IndieGogo-joukkorahoituskampanja käynnistyi tänään.

Paul J. Vogelin edellinen ohjaustyö on The Name of the Game -dokumenttielokuva, joka kertoo Suomen vanhimman pelitalo Housemarquen Nex Machina -pelin eriskummallisen syntytarinan.

Linkki IndieGogo-kampanjasivuille:
https://www.indiegogo.com/projects/phantom-spectre