STOP THE PRESS!

“Tavallinen espoolaishuora” Tiia Forsström avoimena uutuuskirjassaan

Tiia Forsströmin Ammattirakastaja on omakohtainen ja rohkea, värikkäiden tarinoiden kyllästämä teos, joka romuttaa seksityöhön liittyviä kliseitä. Kirja kertoo, miltä maailman vanhin ammatti näyttää sen harjoittajien silmin.

Ammattirakastaja

Eräänä tammikuisena päivänä espoolaisessa omakotitalossa käytiin keskustelu, joka meni suunnilleen näin: 

”Hei Jouni, mä oon miettinyt, että mä haluisin ihan oikeasti kokeilla seksin myymistä. Niin, että sä olisit paikalla. Voisimme myydä myös kimppaseksiä.” 

”Mä oon kuule niin mukana. Eihän siinä muuta kuin laitetaan ilmoitus nettiin.” 

Näin sai alkunsa espoolaisen Tiia Forsströmin ja hänen aviomiehensä Jouni Forsströmin yhteinen ura seksityön parissa. Uutuuskirjassaan Ammattirakastaja Forsström päästää ihmiset kurkistamaan omaan kuplaansa. 

“Tämä on kirja minusta – yhdestä tavallisesta keski-ikäisestä espoolaishuorasta – ja minun kollegoistani”, Forsström kertoo.  

Kirjaa varten hän on haastatellut lukuisia alalla toimivia kollegoitaan. Kirja ei käsittele rikollisuuden piiriin kuuluvia ilmiöitä, kuten ihmiskauppaa, vaan aikuisten ihmisten vapaaehtoista seksityötä. Kirjassa keskitytään ainoastaan ihmisiin “jotka panevat asiakkaiden kanssa in real life”. Sivuun jäävät siis esimerkiksi puhelinseksi, eroottinen tanssi, livecam-työ ja porno – vaikka osa haastatelluista tekee tai on joskus tehnyt niitäkin. 

Kirjassa esitellään joukko ihmisiä, jotka ovat ryhtyneet myymään – tai ostamaan – seksipalveluita, koska se on ollut houkuttelevaa ja loogista, tai ihan vain siksi, että se tuntuu heistä hyvältä. Erilaisia tavallisia ihmisiä, joiden mielestä seksiä voi ja saa harrastaa myös irrallaan perinteisestä parisuhteesta tai perinteisestä rakkaudesta. Ihmisiä, joiden mielestä raha ei automaattisesti saastuta intiimiä inhimillistä kohtaamista.   

Filosofian maisteri Tiia Forsströmillä on kolme aikuista lasta edellisestä liitostaan. Hän rakastaa viiniä, huonoa huumoria ja hyvää seksiä. Forsström (ent. Aarnipuu) on sukupuolen ja seksuaalisuuden moniosaaja: Sexpon hallituksen puheenjohtaja, Seta ry:n entinen puheenjohtaja, tietokirjailija, sukupuolentutkija, seksologi ja huora.  Like on julkaissut myös Forsströmin teokset BDSM-aapinen, Jonkun on uskallettava katsoa, Sinivalkoisissa höyhenissä ja Trans – sukupuolen muunnelmia.