STOP THE PRESS!

Divine Consultants – The Beginning on Suomen ensimmäinen sarjakuva-animaatiosarja

Divine Consultants - The Beginning
Kuva: Fiilin Good Films Ltd.

Divine Consultants -sarjisanimaation lujatahtoinen päähenkilö, 16-vuotias Joy, elää kahtiajakautuneessa maailmassa, jossa kaikkien on pakko valita puolensa. Valtaa pitävät zenithit syrjivät vähemmistöön kuuluvia nadireita. Nadireiden huhutaan levittävän vaarallista tautia, joka tarttuu vain zenitheihin.

Turhautunut Joy yrittää sulautua valtavirtaan keinolla millä hyvänsä, mutta nuoren Hopen mystinen katoaminen järkyttää. Joy tutkii omituisen yhteiskunnan epäkohtia muuntautumalla rikosetsiväksi. Onko alter egosta enemmän hyötyä vai haittaa? 

Sarjan visuaalinen tyyli perustuu uudenlaiseen sarjakuva-animaatioon. Divine Consultants – The Beginning -sarjan erikoisuus on ilmeikkäät, piirrosanimaatiolla toteututetut animoidut sarjakuvat! Kekseliäs tyyli puhuttelee niin sarjakuvan kuin animaation ystäviä. 

Ensimmäiset 6 jaksoa katsottavissa Yle Areenassa 12.5.2019. Lisää jaksoja tulossa lokakuussa 2019 ja alkuvuodesta 2020. Sarjaa voi seurata myös @areena.stories Instagram-tilillä toukokuussa 2019. Sarjan puhekieli on englanti, ja sarjakuvissa nähdään suomenkieliset puhekuplat.

Tässäkin suomalaisessa animaatiotuotannossa on kansainvälisiä ammattilaisia Irlannista ja Englannista. Rooleissa kuullaan: Martha Mackintosh (Game of Thrones Video Game), Debbie Stephens ja Andrew St Clair. Ohjaaja: Juha Fiilin, Käsikirjoittaja: Adam Cullen (Oddbods), Pääartisti: Jan Andersson (Mankeli, Nenäliinoja Myytävänä), Äänisuunnittelija: Salla Hämäläinen (Angry Birds, Pasila), Musiikki: Caspar Courlander, Tuotantoyhtiö: Fiilin Good Films, Tuottaja / Yle: Salla-Rosa Leinonen

Lyhyt:

Divine Consultans – The Beginning on Suomen ensimmäinen sarjakuva-animaatiosarja. 16-vuotias Joy elää kahtiajakautuneessa maailmassa, jossa kaikkien on pakko valita puolensa. Valtaa pitävät zenithit syrjivät vähemmistöön kuuluvia nadireita. Sarjan kansainvälinen tekijätiimi on suomalais-irlantilais-brittiläinen. Rooleissa kuullaan: Martha Mackintosh (Game of Thrones Video Game), Debbie Stephens & Andrew St Clair. Sarjan on ohjannut Juha Fiilinja käsikirjoittanut Adam Cullen. Pääartisti on Jan Andersson. Ensimmäinen kausi on katsottavissa 12.5. alkaen.

Sarja Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4437693