STOP THE PRESS!

Maailman hauskimmat villieläinvalokuvat hihityttävät jälleen Haltiassa

Kuva (C) Andrea Zampatti
Kuva (C) Andrea Zampatti

Koko perheen hilpeä luontovalokuvanäyttely ”LOL – Luonto on laiffii” rantautui Suomen luontokeskus Haltiaan 18.5.2019. Näyttely on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle ”Nou Hätä” -näyttelylle, joka nähtiin Haltiassa v. 2017. Myönteisten tunteiden lisäksi näyttelyllä halutaan kiinnittää huomiota villieläimiin ja luontoon, sekä herättää näyttelyn kävijöissä kipinän luonnonsuojelua kohtaan.

Maailman hauskimmat villieläimet ovat maailmanlaajuisen kuvakilpailun The Comedy Wildlife Photography Awards (CWPA) tuotoksia. Kilpailun tavoitteena on edistää villieläinten suojelua kuvien herättämien myönteisten kokemusten kautta. Kuvakilpailu tekee myös tiiviisti yhteistyötä Born Free Foundation -säätiön kanssa, joka suojelee villieläimiä eri puolilla maailmaa. 

Ensimmäisen kerran CWPA -kilpailun kuvia oli nähtävillä Haltian Nou hätä -näyttelyssä kesällä 2017, jolloin esillä oli vuoden 2015 ja 2016 parhaimmisto. Nyt on menossa kuvakilpailun viides vuosi ja uudessa Luonto on laiffii, eli LOL -näyttelyssä on esillä CWPA-kilpailun parhaimmistoa vuosilta 2017-2018. Uudessa näyttelyssä kuvia nähdään peräti 82, joista noin puolet on nähtävillä KinoLOL:issa, näyttelysalin perällä. Fyysisinä kuvina näyttelyyn tulee 42 valokuvaa. Tällä kertaa kuvakilpailun parhaimmistossa on myös kolmen suomalaisen luontovalokuvaajan suloiset otokset karhuista: Valtteri Mulkahaisen kuva ”Äiti palaa kotiin vanhempainillasta”, Esa Ringbomin kuva ”Kiusottelija” ja Hannele Kaiholan kuva ”Tyrmäys”.

Näyttelyssä esillä olevat valokuvat ovat myynnissä yksittäisinä kappaleina ja Haltian kävijät voivat halutessaan ostaa näitä kuvia omakseen. Ostajat saavat kuvat kotiinsa näyttelyn päätyttyä. Näyttelyn esityskorvaus ja myytyjen kuvien tuotto menevät suoraan villieläinten suojelutyöhön Born Free Foundation -säätiön kautta. 

Näyttely on esillä Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 18.5.-3.11.2019.

Uuden erikoisnäyttelyn lisäksi Haltia houkuttelee pysyvällä Suomen luonto -näyttelyllään, jossa kävijät pääsevät tutustumaan Suomessa eläviin eläimiin ja niiden elinympäristöihin audiovisuaalisten keinojen avulla. Näyttelyssä pääsee tapaamaan myös ihka ”oikean” Halla-karhun, joka uinuu viihtyisässä pesässään ympäri vuoden.