STOP THE PRESS!

Rocket Man

Rocketman

Ohjaus: Dexter Fletcher
Käsikirjoitus: Lee Hall
Tuotanto: Adam Bohling, David Furnish, David Reid, Matthew Vaughn
Näyttelijät: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard

Arvio: 4/5

Reginald Dwight (joka vaihtoi nimensä Elton Johniksi vuonna 1967) oli jo pienestä pitäen musiikillisesti lahjakas lapsi. Hän oppi nopeasti soittamaan pianoa kuultuaan jonkun kappaleen. Lapsuus ri ollut helppoa, sillä vanhempien välit ja suhde poikaan olivat ongelmallisia. Pikku hiljaa nuori Reginald haki lohtua musiikista. Vartuttuaan hän tapasi nuoren Bernie Taupinin (Bell), jonka kanssa yhteistyö on jatkunut kaikista vuoristoratamaisuuksista huolimatta näihin päiviin asti. Elton tapasi myös hänen tulevan managerinsa ja rakastajansa John Reidin (Madden), jonka kanssa asiat menevät melko myrskyisään suuntaan.

Siinä missä viime vuoden loppupuolella julkaistu Queenista tai oikeammin Freddie Mercurysta kertova Bohemian Rhapsody oli enemmän elämänkertaelokuva, niin tämä puolestaan on musiikkifantasia, joka pohjautuu Elton Johnin elämäntarinaan. Tätä myös elokuvantekijät ovat painottaneet ja näin se myös muuten on. Rocketmanissa ei todellakaan mennä tarinan aikajanalla kronologisesti, ei tarinallisesti eikä musikillisesti, eteenpäin. Siksi tämä onkin hivenen viihdyttävämpi elokuva kuin tuo edellä mainittu teos. Kun kyseessä on muusikosta kertova elokuva, niin vahvassa roolissa on tietenkin musiikki. Lauluja on sijoiteltu sopivasti sellaisiin kohtauksiin, joihin ne sopivat. Päätähti Egertonin hoitamat lauluosuudet ovat taidokkaita, eikä hän pyri missään vaiheessa matkimaan esikuvaansa, vaan tekee lauluista oman näköisiään. Samoin kuin itse elokuvakin on tarina miehestä, mutta ei kuitenkaan tarkka elämänkerta.

Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan onnistuneita. Varsinkin Egerton on roolissaan juuri niin eltonjohnimainen kuin vain voi olla. Lyön jopa vetoa siitä, että hän on vahvasti Oscar-ehdokkaana parhaasta miespääosasta ensi vuoden gaalassa. Myös muut näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan onnistuneita. Bellin esittämä Taupin on rauhoittava vastavoiman Eltonin ailahtevalle luonteelle. Eikä pidä unohtaa miehen tarinassa merkityksellisessä roolissa ollutta Reidia, jota taidokkaasti tulkitsee Game of Thrones -sarjasta tutuksi tullut Madden. Rocketman on todella taidokkaasti tehtyä musiikkiviihdettä, jossa sekä draama että musiikki näyttelijäsuorituksineen toimivan vallan mainiosti yhteen. Ja yleisö viihtyy.

Lisämateriaalia on runsaasti. On mm. making of -dokumentteja, haastatteluja ja jopa sing-along- osuus.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Paramount Home Entertainment, 2019