STOP THE PRESS!

Finlayson Art Areassa yhdysvaltalaisen taiteilijan interaktiivinen peli ja kirjallinen Sanalankoja-teos laajenee

Yuichiro Sato - Koivumaisema
Yuichiro Sato – Koivumaisema

Finlayson Art Area on kansainvälinen ja paikallinen taidetapahtuma, joka pidetään tänä vuonna 7.6.-25.8. Finlaysonin alueella. Näyttelykokonaisuudessa ovat mukana yhdysvaltalainen Matthew Day Jackson ja japanilainen Yuichiro Sato. Taidetapahtuman Sanalankoja-teos laajenee kolmella tekstillä, joista yhden on kirjoittanut kirjailija Johanna Sinisalo. 

Kesän 2019 Finlayson Art Areassa on mukana yhteensä 12 taiteilijaa ja kolme kirjailijaa. Yhdysvaltalainen Matthew Day Jackson tuo Finlayson Art Areaan interaktiivisen pelin, joka liittyy olennaisesti Mäntän Serlachius-museoiden näyttelyyn. Teemana on tuhon jälkeinen maailma, jossa pieni osa ihmiskunnasta asuu maan alla ja loput ovat mutantteja. Finlayson Art Arean peliteoksen tuottaa Serlachius-museot.

TR1 Galleriana tunnettuun tilaan kohoaa japanilaisen Yuichiro Saton näyttely, jossa on taiteilijan suurikokoisia, taidokkaita tussi- ja hiilipiirroksia. Aiheena toistuu suomalainen melankolinen metsämaisema.

Finlayson Art Arean viime kesänä julkaistu Sanalankoja-teos saa jatkoa kolmella tekstillä. Tekstit ovat kirjoittaneet runoilija Juhani Ahvenjärvi sekä kirjailijat Johanna Sinisalo ja JS Meresmaa. Ahvenjärven teksti sijaitsee Media54:n sisäänkäynnillä Finlaysoninkujan päässä, Sinisalon teksti Väinö Linnan aukion porttikongissa ja Meresmaan teksti Työväenmuseo Werstaan höyrykonemuseossa. Kaikki tekstit ovat uniikkeja ja ne on kirjoitettu tilaustyönä Finlayson Art Arealle liittyen valittuun paikkaan. Sanalankoja-teos on toteutettu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.  

Aiemmin Finlayson Art Area on julkaissut seuraavat taiteilijat: Johanna HavimäkiEmmi KallioMikko KallioAnni KinnunenInari KrohnToini MuonaJuhana NyrhinenRoland Persson (SE)Hannu Riikonen ja Jarno Vesala.

Finlayson Art Area on avoinna 7.6.–25.8. ja se on kävijöille ilmainen. Näyttelyt sijaitsevat sisä- ja ulkokohteissa. Tapahtuman tuottaa Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa Finlaysonin alueen kiinteistöt omistava Varma.