STOP THE PRESS!

Bruce Springsteen, Steven Van Zandt ja Southside Johnny palaavat yhteen Asbury Park -musiikkidokumentissa

ASBURY PARK juliste

Asbury Park: Rähinöintiä ja rock & rollia kertoo rauhattomasta Asbury Parkin kaupungista, ja siitä kuinka musiikin voima voi yhdistää jakautuneen porukan. Merenrantakaupungissa puhkesi rajut rotumellakat, jotka lamaannuttivat kaupungin 45 vuodeksi. Alue jakaantui kahtia ja mellakka tuhosi Westside jazzin ja bluesin, mutta palavan kaupungin liekkien keskeltä murtautui kuitenkin esiin Bruce Springsteen – ja tarunomainen Jersey-sound. Musiikkidokumentin ensi-ilta on 25.5.

Asbury Park -dokumentti tuo yhteen Steven Van Zandtin, Southside Johnnyn, David Sanciousin sekä Bruce Springsteenin ja siinä palataan legendaariselle Upstage Clubille, josta heidän musiikkiuransa sai alkunsa. Haastattelujen ja ennennäkemätöntä materiaalin lisäksi pääsemme aikamatkalle paikkaan, joka toimi ponnistuslautana nuorille lahjakkuuksille, ja jossa musiikki nosti kaupungin takaisin eloon.

Musiikkidokumentin lisäksi nähdään vain elokuvateattereissa esitettävä erikoiskonsertti, kun Van Zandt, Southside Johnny, Springsteen and Upstage All-Stars soittavat loppuunmyydyssä Paramount Theaterissa ja esiintyvät yhdessä tulevaisuuden lupausten, nuorten rokkareiden kanssa. 

”On kestänyt viisi vuosikymmentä, että Asbury Park on noussut. Meidän olisi kaikkien hyvä ottaa opikseen tapahtuneesta ja nauttia musiikista, joka mahdollisti kaupungin elpymisen.”  toteaa musiikkidokumentin ohjaaja Tom Jones. 

Elokuva on tuotettu yhteistyössä Jersey Mike’s yhdistyksen kanssa, joka tukee musiikkikouluja maailmanlaajuisesti.

Asbury Park: Rähinöintiä ja rock & rollia (Asbury Park: Riot, Redemption, Rock’n Roll)
Valikoiduissa elokuvateattereissa 25.5. alkaen.

Ohjaus: Tom Jones
Pääosissa: Bruce Springsteen, Steven Van Zandt, Southside Johnny Lyon, David Sancious
Kesto: 2 h 10 min, ikäraja K7, liput alkaen 16 €. 

Näytökset: 

  • Helsinki: Riviera Kallio to 23.5., Korjaamo Kino Töölö la 25.5., Finnkino Tennispalatsi ti 28.5., Korjaamo Kino Bio Rex pe 7.6.
  • Joensuu: Tapio ti 28.5.
  • Kerava: Cinema Keuda-talo la 1.6.
  • Mäntsälä: Cinema Mäntsälä la 1.6.
  • Savonlinna: Kuvalinna ti 28.5.
  • Tampere: Finnkino, Plevna ti 28.5.
  • Turku: Finnkino, Kinopalatsi ti 28.5.
  • Varkaus: Maxim ti 28.5.