STOP THE PRESS!

Ääniteos lehtivihreästä Pälkäneen ”Muodonmuutoksia – taiteen ja tieteen kesä” -tapahtumassa

”Kun se mikä palaa on niin iso kuin tähti, vaikka meidän aurinkomme, valokäsi ulottuu silittämään lehden pintaa, siihen aukeaa ovi, tuhansia pieniä ovia, joista valo pääsee sisään.” 

Satavuotias tunnelmallinen viljamakasiini Pälkäneen Luopioisissa muuntuu heinä- ja elokuuksi maailman suurimman (vaikkakin nanokokoisen) supersankarin näyttämöksi. Kyseessä on Muodonmuutoksia ry:n tiedettä ja taidetta yhdistävä näyttely ”Klorofylli – valoherkkä pigmentti”, tutustumisretki lehtivihreän ihmeelliseen maailmaan.

Parhaillaan työstämme tilaan ääniteosta ”Ovi lehdessä”, joka tulee johdattamaan näyttelyssäkävijää tilasta ja taideteoksesta toiseen. Ääniteoksen on käsikirjoittanut kuvataiteilija, kirjailija Tiina Poutanen, äänisuunnittelijana on Katri Puranen ja näyttelijänä kuullaan Ida Sofia Flemingiä. Tekniikasta vastaa Veli-Matti Ilmola.

”Meillä on ihmeelliset veitset, joilla pilkomme vettä, se hajoaa, noin vain, vesi särkyy kappaleiksi”

Yhteyttäminen eli fotosynteesi on luonnossa tapahtuvista kemiallisista reaktioista tärkein. Reaktiossa kasvit tuottavat hiilidioksidista ja vedestä auringon säteilyenergian avulla sokeria ja happea. 6 H2O + 6 CO2 + valo → C6H12O6 (glukoosi) + 6 O2

Ohessa pieni ääninäyte:

TULOSSA: Klorofylli – valoherkkä pigmentti. "Ovi lehdessä" -kuunnelman harjoituksissa äänisuunnittelija Katri Puranen ja…

Julkaissut Muodonmuutoksia ry Lauantaina 25. toukokuuta 2019