STOP THE PRESS!

Edinburghin festivaalilla Aurora, Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä Body All Eyes

Aurora
Kuva: Dionysos Films

Edinburghin kansainvälisillä elokuvajuhlilla esitetään kesäkuussa kolme suomalaiselokuvaa. Miia Tervon esikoispitkä Aurora kilpailee festivaalilla kansainvälisen elokuvan palkinnosta. Kilpailussa on mukana 10 elokuvaa. Auroraa on esitetty alkuvuodesta mm. SXSW-festivaalilla Yhdysvalloissa ja Göteborgin elokuvajuhlilla. Suomessa se sai ensi-iltansa 25.1. ja on tähän mennessä kerännyt yli 57 000 katsojaa. 

Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva, Tiina Lymin ohjaus Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja esitetään Edinburghin festivaalin European Perspectives -sarjassa. Elokuva oli niin ikään Göteborgin festivaalin ohjelmistossa ja huhtikuussa se esitettiin Pekingin elokuvafestivaalilla Kiinassa.

Viime vuonna AVEK-palkinnon voittaneen Saara Ekströmin lyhytelokuva Body All Eyes on mukana kokeelliseen elokuvaan keskittyvässä Black Box -sarjassa. Elokuva esitetään Entangled Experience -nimisessä näytöskokonaisuudessa. Body All Eyes nähdään Iso-Britanniassa jo kesäkuun alkupuolella Sheffield Doc/Festissä.