STOP THE PRESS!

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin tulevan kesän näytökset kiinnostavat

Sellaista elämä on. Kuvaaja: Henna Junnila
Kuvaaja: Henna Junnila

Vuosittain uusia katsojaennätyksiä tehtaileva Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri esittää tänä kesänä Juha Vainion tarinaan paneutuvaa Sellaista elämä on –musiikkinäytelmää. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin kantava voima Otto Kanerva ja suomalaisia vuosikausia viihdyttänyt Mikko Kivinen, joka myös ohjaa esityksen.  Näytelmä pyörii Hämeenlinnassa 29.6.-17.8.2019. 

Juha Vainion roolissa nähdään helsinkiläinen musikaaliartisti Heikki Mäkäräinen, joka tunnetaan myös Elisa Saunalahden hintasaarnaajana.  Lisäksi teatterin lavalla nähdään Shanghain valot –hitistään tunnettu iskelmälaulaja Annika Eklund, mm. Kumman kaa –sarjasta tuttu Ilkka Merivaara ja näyttelijäpariskunta Elina ja Petja Lähde.  Tunnelman täydentää pianisti-kapellimestari Tuomas Kesälän johtama livebändi, jossa Tuomaksen lisäksi soittavat Agentsien riveistä tuttu Kepa Kettunen (rummut), mm. Hectorin bändissä soittava Jussi Turunen ja monessa mukana ollut Pekka Korhonen (basso). 

Sellaista elämä on –musiikkinäytelmä kertoo tarinan Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana.  Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta. 

– Juha Vainion elämä täyttää kaikki draaman kaaret, näytelmää kirjoittaessa ei tarvinnut keksiä mitään. Valitsimme esitykseen hyviä näyttelijöitä, jotka ovat myös hyviä laulamaan sillä biisit piti saada toimimaan niin hyvin kuin mahdollista. Olemme onnistuneet tässä hyvin, osa kiitoksista menee tietenkin myös taitavalle bändille. Esityksessä on 21 kappaletta ja laulujen lisäksi kuulemme myös niiden syntytarinoita , kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Kivinen. 

– Kahden tunnin esitys kattaa koko Junnun elämän. Luvassa on rehellinen ja kaunistelematon tarina, muutkin kauniit puolet kuin sanoitukset tulevat esille. Junnu oli virheitä tekevä ihminen, mutta ennen kaikkea myös lämmin ja auttavainen” , sanoo Junnua esittävä Heikki Mäkäräinen.

Sellaista elämä on –näytelmää esitettiin kesällä 2018 Rauman kesäteatterissa, jossa se oli uuden katsojaennätyksen kaudella 2017-2018 tehneen Rauman Kaupunginteatterin eniten katsojia kerännyt esitys.  Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin edellinen katsojaennätys on viime kesältä, jolloin Juha Tapion lauluihin pohjaava Kaksi Puuta -esitys keräsi Hämeenlinnan Kaupunginpuistoon yli 20 000 katsojaa.