STOP THE PRESS!

Työväenkirjallisuuden päivä on julkistanut ohjelmansa

Vuotuinen yhteiskunnallinen kirjallisuustapahtuma järjestetään Työväenmuseo Werstaalla Tampereella lauantaina 7.9. klo 11–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

10-vuotisjuhlavuoden teemana on MAMMONA. Rahan, voittojen, varallisuuden ja jatkuvan talouskasvun tavoittelu on jo pitkään polkenut alleen inhimilliset ja ympäristöarvot, eikä radikaalia muutosta ole näköpiirissä. Mihin ahneus ja mammonan palvonta johtavat? Miten mammona ilmenee nyky-yhteiskunnassa, kirjallisuudessa, tavallisen ihmisen arjessa?

Luvassa on kirjailijahaastatteluja, esitelmiä, keskusteluja ja lukutuokioita sekä monipuolinen kattaus mammona-aiheista kauno- ja tietokirjallisuutta. Seppo Puttonen haastattelee ”lähiökirjailija” Noora Vallinkoskea. Tutkija Lea Rojola luennoi Maria Jotunista ja rahasta. ”Upporikasta ja rutiköyhää?” -paneelissa keskustelevat tutkijat Hanna Kuusela ja Matti Tuomala sekä toimittaja-tietokirjailija Tuomas Muraja. Esiintymään saapuvat myös mm. kirjailijat Antti KivimäkiIsmo PuhakkaKai Sadinmaa, Antje Rávic Strubel ja Maarit Verronen.

Päivätapahtuman jälkeen, kello 18 alkaen, järjestetään iltaklubi yhteistyössä Laulu ottaa kantaa -hankkeen kanssa. Paikkana on ravintola Artturi ja pääesiintyjänä Hannu Salama & Vapaat Radikaalit.

Työväenkirjallisuuden päivän kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä.