STOP THE PRESS!

Kylien oma Tinder kutsuu rakastumaan kotimaanmatkailuun

Kotimaanmatkailun suosion kasvusta on uutisoitu paljon tänä keväänä. Ympäristötietoiset matkailijat, erityisesti nuoret, ovat tajunneet, että kotimaassa on paljon ulkomaiden metropoleille vertoja vetäviä kohteita, jotka saavuttaa paitsi luontoa myös kukkaroa säästäen. Mutta miten matkailijat löytävät uusia kiinnostavia kohteita? Viime kesänä vuoden trendikkäimmäksi matkailukohteeksi julistautuneella Pälkäneellä keksittiin vastata matkailijoiden ongelmaan Kylä-Tinderillä.

Kylä-Tinder

Kyläläisten puskaradio kaikkien saataville

Pälkäneen kunnan elinkeinojohtaja Jaana Koivisto kertoo ideasta Kylä-Tinderin taustalla:

– Kesä-Suomi on täynnä kiinnostavaa tekemistä. Varsinkaan pienet paikkakunnat eivät kuitenkaan kerro näistä kohteista ja tapahtumista kuin ehkä kylän ilmoitustaululla. Matkailutarjontaa ei osata markkinoida. Me lähdimme markkinointikumppanimme Creative Cruen kanssa miettimään, miten pälkäneläisten kylien elämykset, nämä salaiset aarteet, saataisiin matkailijoiden tietoisuuteen.

Lopputuloksena syntyi osoitteeseen  Kylä-Tinder, jossa voi selata pälkäneläiskylien kohteita Tinderistä tuttuun tyyliin swaippaamalla. Itseään kiinnostavista kohteista voi tehdä Village Hopping -listan, jonka kohteissa voi hypellä kuin Välimeren saarissa ikään.

Aitous houkuttelee

Miksi kylät sitten ovat tämän kesän juttu?

– Aidot elämykset, hetkessä eläminen, yhteisöllisyys sekä maalaisraitin leppoisa tunnelma tiivistävät sen, mistä monet ovat huomanneet jäävänsä arjessa paitsi. Monesti lomalla on aikaa pysähtyä niiden asioiden äärelle, joita oikeasti tarvitsee, Koivisto tunnelmoi.

Mitä kohteita Koivisto itse suosittelee Pälkäne-noviisille?

– Suomen vanhimmat musiikkifestarit Aitoon Kirkastusjuhlat ”Kirkkarit” ovat musiikin ystävälle kokoontumispaikka, johon moni kertoo palaavansa joka vuosi uudelleen. Musiikinystävän kannattaa lisätä listalleen myös keikat Puutikkalan navettapubissa ja Kuohijoen klubeilla. Ruokamatkailijan ehdoton kohde on Laitikkalan Makukylä, eikä Kuohijoen ja Haltian torpan kesäkahviloitakaan kannata ohittaa. Veden äärellä olosta nauttiva puolestaan löytää useita uimarantoja ja saunoja. Seikkailunhaluisin vesipeto lähtee etsimään Lemmittylän isännän aarretta Häyläjärvestä.