STOP THE PRESS!

Sellaista elämä on

Sellaista elämä on
(C) Hanna Kanerva

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri la 29.6.2019
Käsikirjoitus: Mikko Kivinen ja Otto Kanerva
Ohjaus: Mikko Kivinen
Kapelimestari: Tuomas Kesälä
Rooleissa: Annika Eklund, Elina Lähde, Petja Lähde, Ilkka Merivaara, Heikki Mäkäräinen
Arvio: 3,5/5

Juha Harri ”Junnu” Vainio syntyi 10. toukokuuta 1938 Kotkassa Tauno ja Kaarina Vainion esikoisena. Näin käynnistyy Sellaista elämä on -näytelmäohjelma, joka käy läpi Vainion elämää sen moninaisine tapahtumineen, kuten sanoittajauran syntymisen, suhteen Toivo Kärkeen, ensimmäisen avioliiton vaikeudet, alkoholismin, raitistumisen sekä sen myötä seesteiset vuodet.

Oikeastaan en luokittelisi tätä musiikkinäytelmäksi, koska puhtaasti se ei sellainen ole. Revyymäiseksi esitykseksi sitä sen sijaan kutsuisin, koska tässä sopivasti sekoitellaan musiikkia, draamaa, huumoria ja junnumaisia lentäviä lausahduksia. Vaikka vakavampiakin aiheita käsitellään, niin niillä ei kuitenkaan mässäillä, eikä niillä tehdä huumoria, vaan todetaan, että sellaistahan se elämä on ollut miehen tietyssä elämäntilanteessa.

Vaikkei käsikirjoitus olekaan kovin kummoinen, se tarjoaa kuitenkin hyvän ’punaisen langan’ musiikkiosuuksille. Tarina vie hommaa eteenpäin niin, että juttu todellakin on viihdyttävää katseltavaa. Siksipä se kaipaakin hyvät musiikaaliset tulkitsijat ja tältä osin homma on todellakin hanskassa. Jokainen näyttelijä vetää roolinsa todella uskottavasti, mutta myös karrikoiden sekä yhdistäen lauluosuutensa erittäin taidokkaasti Tuomas Kesälän johtaman orkesterin tahteihin. Siitä ylimääräinen puolikas tähti. ”Sellaista elämä on” on ihan kelpoa kesäteatteriviihdettä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net