STOP THE PRESS!

Prinsessa Ruusunen

Prinsessa Ruusunen

Kangasalan Pikkuteatteri pe 5.7.2019
Käsikirjoitus: Rami Saarijärvi
Ohjaus: Mika Eerola
Rooleissa: Siiri Sahinoja, Elmeri Martomaa, Minnea Männistö, Severi Sahinoja, Aarni Pulakka, Aapo Kinaret, Henriikka Aalto, Emilia Helminen, Emilia Eerola, Veikka Frick, Aatos Pulakka, Saimi Pakkala, Aada Puntala, Sanja Toukola, Annika Turunen, Ella Keskinen, Senni Lehto, Ilona Pulakka, Mea Männistö, Ilona Pulakka
Arvio: 5/5

Koska Prinsessa Ruususen tarina on lähes kaikille tuttu, niin käyn vain pikakertauksena tarinan läpi: Olipa kerran kaukaisessa valtakunnassa kuningas ja kuningatar, jotka saivat kauan kaivatun lapsen. Paha haltijatar langettaa kirouksen pienen prinsessan ylle, eivätkä hyvät haltijatarkummit pysty tätä estämään, sillä taika on turhan voimakas. Prinsessan täytettyä kuusitoista vuotta, hän saa haavan koskettamalla värttinää ja vaipuu syvään uneen. Pahan haltijattaren loitsun voi purkaa vain aidon rakkauden suudelma – muuten prinsessa jää ikuiseen uneen.

Nyt on rehellisesti tunnustettava se tosiasia, että tämä oli ensimmäinen kokonaan lasten esittämä näytelmä, jonka olen nähnyt todella pitkään aikaan. En tiedä miksi, mutta tämän esityksen nähtyäni olen sitä mieltä, että lasten esittämä teatteriesitys on yhtä hienoa tulkintaa kuin mitä aikuistenkin esitykset. Miksikö? Ensinnäkin esitys oli teeskentelemätöntä ja replikointi sujui myös yllättävänkin luontevasti. Monilla näyttelijöillä oli yllättävänkin pitkiä repliikkejä, joista he suoriutuivat mallikkaasti sekä muutenkin kohtausten tilannetaju oli todella paikallaan. Ohjaaja Eerolan ohjauksessa lapset suorastaan nauttivat esiintymisestä ja se välittyi myös viimeiselle penkkiriville saakka. Ilo oli katsoa, kuinka klassikkosatu muuttui lasten riemullisessa käsittelyssä ihastuttavaksi näytelmäksi. Täytyy sanoa, että tämä Pikkuteatterin Prinsessa Ruusunen nousi kesän 2019 yhdeksi parhaista kesäteatteriesityksistä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net