STOP THE PRESS!

Late Night

Late Night
Photo (C) 30West / FilmNation Entertainment

Ohjaus: Nisha Ganatra
Käsikirjoitus: Mindy Kaling
Tuotanto: Ben Browning, Jessie Henderson, Mindy Kaling, Howard Klein
Näyttelijät: Emma Thompson, Mindy Kaling, Hugh Dancy, John Lithgow
Arvio: 4/5

Katherine Newbury (Thompson) on arvostettu ja palkittu talk show-emäntä, jonka ohjelma on ehtinyt pyöriä televisiossa menestyksekkäästi vuosikaudet. Mutta viimeiset vuodet katsojaluvut ovat olleet rankassa laskussa. Televisiokanavan johdolta tuleekin kehoitus, että uudistu tai homma lopetetaan. Kemiantehtaalla työskentelevä Molly Patel (Kaling), joka työpaikallaankin työkavereitaan hauskuttaa, palkataan Newburyn kirjoittajatiimin yhdeksi käsikirjoittajaksi. Eikä Mollylla tule olemaan helppoa, sillä hän on valkoisen miesporukan ainoa intialaistaustainen nainen. Siksi hänen on pystyttävä näyttämään Katherinelle kykynsä nostaa talk shown tasoa. Mutta tiellä siihen on monta mutkaa matkassa.

Kun näin elokuvan trailerin, olin sitä mieltä että tässä on elokuva, joka ei kauheasti kiinnosta, mutta elokuvan nähtyäni tulinkin toisiin ajatuksiin. Tämähän oli yllättävän hyvä ja laadukas amerikkalainen komedia, joka on myös älykäs, eikä täynnä sellaisia täysin kliseisiä juttuja, vaan teräviä ja hauskoja. Kalingin käsikirjoitus tarjoaa raakoja tilanteita siitä, kuinka käsikirjoittajaporukka ei oikeastaan tunne omaa pomoaan, Newburya, eikä taas tämä oikein arvosta hänelle materiaalia kirjoittavaa joukkiota.

Emma Thompson on roolissaan suorastaan ihastuttavan ilkeä, sisällänsä kuitenkin epävarmuus shownsa tulevaisuudesta. Mollya esittävä Kaling on juuri sopiva tulevaisuuden valon pilkahdus, joka takapakeistakin huolimatta jaksaa viedä asiaansa eteenpäin. Late Night on yksi tämän vuoden terävimmistä komedioista, jonka olen nähnyt.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net