STOP THE PRESS!

Tietokirjallisuuden suurtapahtuma TIETOKIRJA.FI elokuun lopussa Helsingissä

Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI tuo yli sata esiintyjää 28.─29.8.2019 Tieteiden talolle Helsinkiin. Teemana on ”Rikottuja rajoja”.

Tapahtumassa kuullaan erilaisia paneelikeskusteluja ja haastatteluja muun muassa maapallon rajoista, #metoosta, tekoälystä, faktan ja fiktion rajankäynnistä, poliittisesta puheesta, elämäkerran kirjoittamisesta ja kansallisten kuvien rikkomisesta. Lisäksi aiheina ovat esimerkiksi työelämän rajat, arjen ilmastoteot, lasikaton rikkojat, rakoileva Eurooppa, median murros, sankaritarinat lastenkirjallisuudessa ja sukupuolen moninaisuus.

Mukana on yli sata esiintyjää eri aloilta. Kahden päivän aikana lavalle nousevat esimerkiksi Irja Askola, Pekka Haavisto, Kaarina Hazard, Antti Heikkinen, Karo Hämäläinen, Sirkka Hämäläinen, Kari Enqvist, Mia Kankimäki, Teemu Keskisarja, Anna Kortelainen, Elina Lappalainen, Antti Nylén, Helena Petäistö, Helena Ruuska, Minna Rytisalo, Syksy Räsänen, Ville Tietäväinen ja Johanna Vehkoo.

TIETOKIRJA.FI järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna seitsemättä kertaa. Aiemmista tapahtumista tutut ohjelmanumerot ”Elämäni tietokirjat” ja ”Miten minusta tuli tietokirjailija” saavat jatkoa. Lisäksi Tietokirjaraati arvioi ajankohtaisia tietokirjoja.

Kaksipäiväinen tietokirjafestivaali on yleisölle avoin ja maksuton. TIETOKIRJA.FI pidetään Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Lisätietoa tapahtumasta osoitteessa www.tietokirja.fi.
Ohjelma: www.tietokirja.fi/ohjelma/ohjelma-2019
Esiintyjät: www.tietokirja.fi/esiintyjat/esiintyjat-2019

TIETOKIRJA.FI on osa vuoden 2019 tietokirjaviikkoa, jota vietetään maanantaista sunnuntaihin 26.8.─1.9. Tietokirjaviikon aikana on joka päivä tietokirjallista ohjelmaa. Ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.tietokirja.fi. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.