STOP THE PRESS!

Angry Birds 2

Angry Birds 2
Kuva: © Sony Pictures Entertainment

Ohjaus: Thurop Van Orman
Käsikirjoitus: Peter Ackerman
Tuotanto: John Cohen
Alkuperäiset ääninäyttelijät: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage
Arvio: 3,5/5

Lintulan ja Possulan keskeinen nahistelu on muuttumassa yhteistyöksi, kun heidän alueitaan uhkaa tuhoutuminen. Vaarallinen vihollinen aikoo pistää saaret matalaksi ja sitä vastaan pitäisi jonkun toimia. Red on sitä mieltä, ettei hän ole hommaan sopiva, mutta joutuu kuitenkin painostuksen johdosta ryhtymään johtotehtäviin. Hän saa avukseen treffeille hänet hyljänneen Silverin, jonka kanssa yhteistyö kuitenkin sujuu mallikkaasti.

Muistan kuin eilisen päivän sen, kun näin ensimmäisen Angry Birds -elokuvan. Se sai meikäläisen nauramaan rankasti. Kyllä tämäkin sai nauramaan, muttei aivan niin hulvattomasti, vaikka hyviä aineksia naurupommiin olikin. Mukaan oli sopivasti sekoiteltu agenttitarinaa, huonon maun vitsejä ja muuta mukavaa, mutta tarina kokonaisuutena ei ollut kovin ihmeellinen. Näkemäni versio oli suomenkielinen, josta täytyy sanoa, että toteutus oli erittäin toimiva. Vaikkei Angry Birds 2 olekaan mikään mestariteos tällä saralla, niin ainakin se tarjoaa animaatioviihdettä koko rahan edestä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net