STOP THE PRESS!

Dekkarifestivaalin ohjelma on julkistettu

Syyskuussa viidennen kerran järjestettävän Dekkarifestivaalin ohjelmassa on keskusteluja, kirjailijatapaamisia, pakohuonepeli ja viihteellinen rikosillallinen, jonka ohjelmasta vastaa Improvisaatioteatteri Stella Polaris. Lauantaina 21.9.2019 Paasitornissa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Samana päivänä vietetään myös Lasten dekkarifestivaalia Kallion kirjastossa.

Dekkarifestivaalin päiväohjelma koostuu tämän hetken kiinnostavimpien dekkarikirjailijoiden haastatteluista ja keskusteluista sekä eksklusiivisesta oheisohjelmasta. Päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus päästä keskustelemaan kirjailijoiden kanssa henkilökohtaisesti. Tapahtuman aikana avautuu myös Paasitornin torni, jossa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi järjestää dekkariaiheisen pakohuonepelin. Festivaalipäivä huipentuu kolmen ruokalajin showillalliseen, jossa paikalla on myös tapahtuman kirjailijoita.

Ulkomaalaisia kirjailijavieraita on tänä vuonna festivaaleilla enemmän kuin koskaan aiemmin. Mukana ovat David Lagercrantz, Heine Bakkeid, Cilla & Rolf Börjlind, Mariette Lindstein sekä Ninni Schulman. Esiintymässä on myös laaja kirjo kotimaisia dekkaristeja Leena Lehtolaisen ja Matti Röngän kaltaisista konkareista nouseviin nimiin kuten Max Seeck, Arttu Tuominen ja Tomas Gads. Myös todelliset rikokset ovat mukana festivaaleilla, kun lavalle nousevat rikostoimittajat Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen sekä legendaarinen Juha ”Hermo” Rautaheimo.

Festivaalin järjestää tänäkin vuonna Tammi. Festivaalin päälavalle omat dekkaritähtensä marssittavat Tammen lisäksi Atena, Aula&co, Bazar, Gummerus, Into, Johnny Kniga, Kustantamo S&S, Siltala ja WSOY. Tapahtumassa mukana ovat myös luku- ja kuunteluaikapalvelu Storytel sekä Suomen dekkariseura.

Lasten dekkarifestivaali

Samaan aikaan Dekkarifestivaalin aikuislukijoille suunnatun päätapahtuman kanssa Tammi ja Kallion kirjasto (Viides linja 11, Helsinki) järjestävät toistamiseen alakouluikäisille suunnatun Lasten dekkarifestivaalin lauantaina 21.9. klo 12–15. Mukana toiminnallisessa tapahtumassa ovat Riina ja Sami Kaarlan Pet Agents, Lasse-Maijan etsivätoimisto, Poliisiasema-tietokirjan kirjoittanut rikosylikonstaapeli Pasi Lönn sekä tietenkin Paula Noronen ja supersuosikki Supermarsu. Lasten tapahtumaan on vapaa pääsy.

Luvassa on jännittävä seikkailu! Osallistujat pääsevät tutustumaan kirjoihin ja kirjailijoihin sekä heidän kiinnostaviin hahmoihinsa. Lisäksi Lasten dekkarifestivaalilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin ja ratkaista arvoituksia. Päivän aikana voi myös päästä valokuvaan yhdessä Lasse-Maijan etsivätoimiston nuorten etsivien tai Supermarsun kanssa.

Kirjaston Dekkarikahvila Johtolangassa on mehutarjoilu lapsille koko tapahtuman ajan.

Dekkarifestivaali lauantaina 21.9.2019

Katso koko ohjelma tästä linkistä.