STOP THE PRESS!

Finlandia-voittajan kuvittaman pierukirjan englanninkieliset oikeudet myyty

Sanna Manderin kuvittaman Pierun elämän oikeudet on myyty englantilaiselle Pushkin Press -kustantamolle. Ruotsissa kirjan julkaisee suuri lastenkirjakustantamo Raben & Sjögren, joka tunnetaan muun muassa Astrid Lindgrenin kustantajana.

Pierun elämää

Malin Klingenbergin ja Sanna Manderin Pierun elämää (Fisens liv, Schildts & Söderströms 2019, suom. Hannele Huovi) on hulvaton ja ajaton lastenrunokirja. Loruilu on aina ollut hauskaa, ja erityisen hauskaa se on, kun aiheeksi nostetaan kaikkien tuntema ja hyljeksimä pieru.

”Hyvä ystäväni kertoi, että hänen lapsensa olivat pohtineet pieruilla olevan niin lyhyen elämän, etteivät ne koskaan ehdi saada kavereita. Olen mielestäni normaalilla empatiakyvyllä varustettu, mutta en ollut koskaan katsonut maailmaa pierun näkökulmasta. Aloin kirjoittaa heti!
Havaitsin pian, että puhuminen pierukirjasta saa aikuisissa aikaan sanaleikkien vyöryn, joten kohderyhmä on hyvin laaja. Ja miksipä ei olisi? Pierun elämä koskettaa meitä kaikkia”,  Klingenberg kertoo.

Pierun elämää herätti kansainvälisten kustantajien huomion jo ennen ilmestymistään. Klingenbergiä asia huvittaa ja hämmästyttää: ”Olen pitkään haaveillut saavani jonkin kirjani käännetyksi englanniksi ja toisaalta myös saavani ruotsalaisen kustantamon, mutta en ollut koskaan ajatellut, että unelma toteutuisi pierulorujen avulla!”

Malin Klingenberg (s. 1979) on suomenruotsalainen kirjailija, joka on palkittu Runeberg Junior -palkinnolla.

Sanna Mander (s. 1980) on Tukholmassa kasvanut helsinkiläinen kuvittaja, graafikko ja kirjailija. Hän sai lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ja Rudolf Koivu -palkinnon teoksestaan Avain hukassa (2017).