STOP THE PRESS!

Ihanat naiset rannalla Pyynikin kesäteatteriin kesällä 2020

Pyynikin kesäteatterissa nähdään ensi kesänä uusi sovitus näytelmästä Ihanat naiset rannalla. Monika Fagerholmin samannimiseen kirjaan perustuvan teoksen dramatisoi Elisa Salo ja ohjaa Tommi Kainulainen
1960-luvulle sijoittuva tarina kertoo kahden perheen ystävystymisestä saariston idyllisessä kesäparatiisissa. Nuorena perheen perustanutta Bellaa houkuttelee uusien naapurien elämäntapa, jota arkiset askareet eivät tunnu rasittavan. Kukapa ei pyykinpesun sijaan mieluummin nauttisi drinkeistä ja auringon lämmöstä rantakalliolla? Huolettoman elämänmenon alla kytee kuitenkin jännitteitä, sillä aurinko tuo aina esiin myös varjot.
– Ihanien naisten tekeminen kesäteatteriin on unelmani jo yli kymmenen vuoden takaa. On hienoa, että pääsemme sen vihdoin Elisan kanssa toteuttamaan. Bellan kokema kaipuu ikuiseen kesään, ikuiseen rakkauteen, ikuiseen nuoruuteen ja ihanaan elämään, jota eletään jossain toisaalla, on jotain mihin jokainen voi ainakin hetkittäin samaistua, ohjaaja Tommi Kainulainen kuvailee.

Monika Fagerholmin vuonna 1994 julkaistu esikoisromaani on käännetty yhdelletoista kielelle. Lisäksi se on ilmestynyt elokuvana. Teatterilavalla Ihanat naiset rannalla -teos on nähty aiemmin vain Kemin kaupunginteatterissa, jossa se sai kantaesityksen vuonna 2015.

– Ihanat naiset rannalla sopii loistavasti Pyynikin upeisiin maisemiin ja pyörivän katsomon ympärille. Kahden komediakesän jälkeen haluamme tarjota yleisölle taas jotain erilaista. Näytelmä tuo iloisen tuulahduksen 60-luvulta, mutta muistuttaa ettei kiiltokuvaelämä koskaan ole niin virheetöntä kuin päällepäin näyttää, kertoo Pyynikin kesäteatterisäätiön toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Näytelmän esityskausi on 9.6.-8.8.2020 ja sen lipunmyynti alkaa tiistaina 15.10.2019.
Ryhmävarauksia (yli 30 henkilöä) otetaan vastaan jo lokakuun alusta alkaen. 
Teoksen muu taiteellinen työryhmä ja näyttelijäkiinnitykset julkaistaan syksyn aikana. 

Ihanat naiset rannalla -näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.