STOP THE PRESS!

Veijarikomedia Vilpitön mieli on Tampereen Komediateatterin teatterisyksyn ajankohtaisin esitys

Ensi-iltansa la 7.9. klo 18 saava Vilpitön mieli on Komediateatterin syksyn pääensi-ilta. Se on uusi suomalainen musiikkiteatteriesitys, kantaesitys yhä elävän uutisjutun pohjalta. Sen tarkoitus on haastaa, herättää keskustelua, viihdyttää ja saada ajattelemaan. Kenties se vie yöunetkin, jos seinällä sattuu roikkumaan ”arvotaidetta”

Vilpitön mieli on tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu, jossa väärennetyn taiteen myynnillä leveästi elänyt Jouni Ranta valloittaa koko Etelä-Suomen. Tätä Jounin uskomatonta tarinaa ei tällaisenaan olisi ilman lempääläläistä taiteilija Veli Seppää, jonka siveltimestä lähtivät Haloset, SchjerfbeckitGallen-KallelatSärestöniemet ja Edelfeltit.

– Ilmaisukeinoiltaan esitys tulee olemaan ennakkoluulotonta nykyteatteria, täynnä tarkkaa ja oivaltavaa näyttelijäntyötä, ohjaaja Panu Raipia kertoo

Musiikkikomedian Vilpitön mieli on Marko Erolan ja Jouni Rannan kirjan pohjalta ohjannut ja kirjoittanut Panu Raipia, laulut ja uuden musiikin siihen on säveltänyt jo legendaarinen Costello Hautamäki ja kaikissa rooleissa nähdään kova kolmikko: Jani KarvinenOla Tuominen ja Petra Karjalainen. Heistä Jouni Rantaa tulkitsee Kansallisteatterin näyttelijä Jani Karvinen.

Äänisuunnittelusta vastaavat Jimi Hautamäki ja Panu Raatikainen. Puvut suunnittelee Kaisa Savolainen, koreografiat Saara Pohjoismäki ja maskeeraukset Johanna Vänttinen. Esityksen lavastuksena ovat taidemaalari Veli Sepän aidot öljyvärimaalaukset. 

– ”Väärissä käsissä” kyseessä saattaa olla tämän hetken kallein teatterilavastus Suomessa, pohtii esityksen visualisoinnista yhdessä Eero Auvisen kanssa vastaava Panu Raipia.

Syksyn muu ohjelmisto:

Toinen syksyn ensi-ilta on Enid Blytonin kirjoihin perustuva Suomen kantaesitys S.O.S – Salainen osasto seitsemän, jonka on dramatisoinut Glyn Maxwell ja ohjaa Ola Tuominen. Ensi-iltansa 22.10. saavan esityksen rooleissa nähdään Suomen Teatteriopiston Näyttelijäntyön jatkolinja. Keväällä nähdään myös kantaesitys, kun Rauli Jokelinin Kakkua kerrakseen saa ensi-iltansa 23.1. mutta siitä paljastuksia tuonnempana.

Ransun joulutarina palaa joulun alla jo kolmatta kertaa ohjelmistoon. Esitys on yhteistyö Teatteri Mukamaksen ja Ransu ry:n kanssa. Ravintolateatterissa nähdään ensimmäistä kertaa koko illan showllaan Anitta Ahonen ja Jacke Björklund. Lisäksi Ravintolateatterissa hauskuuttavat Krisse Salminen ja Heli SutelaArimo Mustonen ja Mikko Vaismaa. Päänäyttämöllä valloittaa Jukka Puotila. Sekä Päänäyttämöllä että Ravintolateatterissa koetaan mentalisti Pete Poskiparran uusi show Mentalisti 3.0.

Ohjelmistossa keväältä jatkavat riehakkaat Linnan juhlat, joissa tänä syksynä (kuten aidoissakin Linnan juhlissa) nähdään tukku uusia juhlavieraita. Tuomas Parkkisen ohjaamassa ja yhdessä Satu Rasilan kanssa kirjoittamassa hupailussa juhliin pukeutuvat Kaisa Hela, Tuukka Huttunen, Saija-Reetta Kotirinta ja Jere Riihinen.

Lisäksi paluun tekee Panu Rajalan kirjoittama ja Panu Raipian ohjaama arvostelumenestys Päämäärä Tuntematon, jossa Väinö Linnaa ja hänen aikalaisiaan tulkitsee vast’ikään Olavi Veistäjä -palkinnon saanut näyttelijä Tuukka Huttunen.