STOP THE PRESS!

Maailman tunnetuin saamelaisartisti Mari Boine Tampereelle marraskuussa

Mari Boine
Kuva: Gregor Hohenberg

Saamelaismusiikin mestarina pidetty norjalainen Mari Boine konsertoi Tampere-talossa lauantaina 2.11.2019. Suomessa edellisen kerran loppuunmyydylle Helsingin Savoy-teatterille esiintyneen Boinen konsertin lipunmyynti alkaa tänään klo 9.00 Lippu.fi:ssä ja Tampere-talossa. Ennen Tampereen-konserttiaan Boine esiintyy Helsingissä marraskuun 1. päivä ja Tampereelta tähti jatkaa kohti Oulua.

Monipuolisena laulutaiturina tunnettu Mari Boine syntyi Karasjoen Gámehisnjárgassa vuonna 1956. Usealla Spellmanssprisenillä (vastine Norjan Emma-palkinnolle) palkittu Boine julkaisi esikoisalbuminsa vuonna 1985 ja nousi maailmanmaineeseen jo toisen, vuonna 1989 julkaistun Gula Gula –leyvn myötä.  Kaiken kaikkiaan reilut kymmenen albumia julkaissut Boine yhdistelee musiikissaan saamelaista musiikkiperintöä muun muassa norjalaiseen kansanmusiikkiin, jazziin rockiin ja poppiin.  Viime vuonna Spellemannprisen -elämäntyöpalkinnolla kotimaassaan palkittu Boine on uransa aikana tehnyt yhteistyötä niin maineikkaiden jazz-muuusikoiden kuin remiksaajienkin kanssa. Boinen edellinen, ensimmäistä kertaa kokonaan englanninkielinen See The Woman -albumi julkaistiin vuonna 2017.

”EI OLE ihan jokapäiväistä, että maailmanmusiikin konsertti myydään Suomessa viimeistä paikkaa myöten loppuun. Mutta Savoy-teatteriin tiistai-iltana tulleet ihmiset tiesivät varsin hyvin, mitä tuleman pitää. He tiesivät, että maailman tunnetuimman saamelaisartistin Mari Boinen konsertin lipuista kannattaa vaikka vähän taistella. Niin kannattikin. Konsertti riipaisi syvältä, ja juuri niin lujaa kuin musiikki parhaimmillaan voi.”  HS 28.2.2018

MARI BOINE

2.11 2019 Tampere-talo, Pieni sali

Liput alkaen 48,50 €

Liput myy Lippu.fi ja Tampere-talo.