STOP THE PRESS!

Dostojevskin Idiootin kysyntä yllätti

Kuvassa Antti Tiensuu, Riikka Papunen ja Jari Leppänen. Kuva Kari Sunnari
Kuvassa Antti Tiensuu, Riikka Papunen ja Jari Leppänen. Kuva Kari Sunnari.

Kiertue-esitykseksi palvelutaloihin toteutettu esitys Dostojevskin Idiootti sai kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa 29.8.2019 loistavien kritiikkien seuratessa. TTT:n ja Tampereen Teatterin yhdessä tuottama esitys lähti suunnitellusti ensi-illan jälkeen kiertueelle tamperelaisiin palvelukoteihin. Teatterille tuli runsaasti yhteydenottoja, joissa kyseltiin pääseekö esitystä näkemään vielä teatterissa. Yleisön kysyntä yllätti teatterit, joissa ryhdyttiin kiireen vilkkaa etsimään mahdollisuutta lisäesityksiin. Nyt lisäesitykset ovat myynnissä: Dostojevskin Idiootti nähdään Kellariteatterissa 2.12. ja 3.12. klo 19. 

Dostojevskin Idiootti on Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhdessä käynnistämän kiertuenäyttämön Tampereen Liikkuvan Näyttämön ensimmäinen tuotanto. Tavoitteena on luoda pysyvä yhteistyömalli kiertävälle esitystoiminnalle Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Mallia on haettu Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta. 

Esitys kiertää tamperelaisissa palvelukodeissa noin 30 esityksen verran tänä syksynä. 

Näytelmän työryhmässä ovat mukana freelancer-näyttelijä Riikka Papunen sekä näyttelijät Jari Leppänen (TTT) ja Antti Tiensuu (TT). Tekstin ovat sovittaneet Riikka Papunen ja Antti Tiensuu, ohjauksesta vastaa työryhmä. Kiertäväksi suunniteltu esitys on tunnin mittainen ja se on esitettävissä tilassa kuin tilassa. Tarina kertoo Pietarin seurapiireihin palaavasta ruhtinas Myškinistä, joka joutuu kohtaamaan ympäröivän yhteisön ennakkoluuloja ja asenteita. Se sisältää rutkasti musiikkia, suuria tunteita ja lämmintä huumoria.

Esitykset ovat myynnissä TTT:n verkkokaupassa ttt-teatteri.fi sekä Lippu.fi toimipisteissä ja verkkokaupoissa. Liput 15/10 €.