STOP THE PRESS!

Diva of Finland

Diva of Finland
Kuva: Silva Mysterium Oy

Ohjaus ja käsikirjoitus: Maria Veijalainen
Tuotanto: Mika Ritalahti, Niko Ritalahti
Näyttelijät: Suvi-Tuuli Teerinkoski, Linda Manelius, Jutta Myllykoski, Sonja Sippala, Lauri Tilkanen, Meri Nenonen, Mikko Neuvonen
Arvio: 4,5/5

Henna (Teerinkoski) on lahjakas nuori nainen, joka on suunnitellut muuttavansa pois kotikylältään heti yo-kirjoitusten jälkeen. Paikkakunnalle muuttaa Etelä-Suomesta Silja (Manelius), lahjakas tubettajaräppäri, jolla on useita tuhansia seuraajia kanavallaan. Vaikka Henna onkin lahjakas laulun saralla, hänelle iskee kateus. Miksi tuosta toisesta pidetään niin kovasti? Onko hän oikeasti niin lahjakas kuin mitä hän antaa olettaa? Hennan kaveritkin innostuvat Siljasta ja sekös nuorta naista jurppii. Kun Henna saa tietoonsa, että piakkoin järjestetään Diva of Finland -laulukilpailun karsinnat, alkaa hän tähdätä siihen.

On reilusti todettava, että tämä on yksi tämän vuoden raikkaimmista kotimaisista elokuvista, jonka olen nähnyt. Ensinnäkin tarina on omalaatuinen, toisekseen elokuva sijoittuu muualle kuin pääkaupunkiseudulle ja kolmanneksi pääosaan on saatu oikein luonteikkaat ja hyvin roolinsa vetävät nuoret. Vaikken olekaan aivan tämän elokuvan kohdeyleisöä, niin tässä oli samankaltaista ytyä kuin alkuvuodesta nähdyssä Aurorassa. Tarinassa on sopivasti aiemmin mainitsemaani raikkautta ja se todella rullaa hyvin alusta loppuun saakka. Juuri tällaisia omalaatuisia tarinoita tarvitaan, ja niistä katsojatkin varmasti innostuvat. Maria Veijalaisen ohjaama ja käsikirjoittama Diva of Finland on taidokas nuorisoelokuva, jossa lähes jokainen osa-alue toimii mainiosti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net