STOP THE PRESS!

SOS – Salainen Osasto Seitsemän

SOS – SALAINEN OSASTO SEITSEMÄN
Kuva: Harri Hinkka

Tampereen Komediateatteri ti 22.10.2019
Perustuu Enid Blytonin kirjoihin
Dramatisointi: Glyn Maxwell
Käännös: Timo Mikkola
Ohjaus: Ola Tuominen
Lavastus: Oskari Löytönen
Pukusuunnittelu: Kaisa Savolainen
Näyttelijät: Pauliina Eilola, Anna Haavisto, Antti Heinonen, Annika Junno, Elisa Mattila, Anna-Sofia Mäntykoski, Kerttu Nolvi, Essi-Noora Paananen, Johannes Rajala, Onni Reilin, Mika Rontti, Miira Saarinen, Ida Tiilikainen, Saara Tikka, Jennika Vikman
Arvio: 5/5

Tervetuloa Kirsikkalaaksoon. Eletään jännittäviä aikoja, sillä joulu on kovaa vauhtia tulossa. Jokin on kuitenkin todella pielessä, jokin, joka voi pilata joulun kokonaan.

Vaikka äskeisestä voisi luulla, että kyseessä on hyvin yksinkertainen tarina, sitä se ei todellisuudessa ole. Siinä elää Blytonin kirjojen henki, jonka on englantilainen dramaturgi Maxwell tyylikkäästi dramatisoinut näytelmän muotoon. Itse en täysin muista kirjojen tapahtumia, koska siitä on pitkä aika kun olen lukenut kyseisiä kirjoja, mutta joitain tapahtumia muistan toki ja niitäkin tähän näytelmään oli sopivasti yhdistelty. Siksi täytyy mainita, että näytelmä pohjautuu Blytonin kirjoihin, ei vain yksittäiseen kirjaan.

Nyt Tampereen Teatterissa nähtävän Piina-näytelmän suomentanut Mikkola on jälleen vauhdissa. Mies on suomentanut tämänkin näytelmän niin, että vuorosanat tulevat luonnollisella tavalla näyttelijäopiskelijoilta – voi vain taivastella kuinka taitavia he ovat jo tässä vaiheessa. Olen tainnut aiemminkin mainita, että mielenkiinnolla olen seurannut Suomen Teatteriopiston näyttelijäkoulutuksessa olevien näyttelijäopiskelijoiden esityksiä. Olen ollut aivan hämilläni, kuinka aitoja ja teeskentelemättömiä suorituksia he tekevät. Suorastaan aitoa viattomuutta, joka sitten myöhemmässä vaiheessa saattaa karista rutiinin myötä pois. Tai sitten joillakin se pysyy pidempään ilman leipiintymistä. Joka tapauksessa tälläkin kertaa oppilaat vetävät roolinsa todella hauskalla ja viihdyttävällä tavalla, jota todella on mukava katsella. Vielä kun ohjaajana toimii näyttelijäkonkari Ola Tuominen, joka tämänkin tyylilajin hoitaa, on luvassa oikein riemastuttava koko perheen näytelmäkokemus. Siksi tälle annakin täydet viisi tähteä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net