STOP THE PRESS!

Doctor Sleep

Doctor Sleep
Photo (C) Jessica Miglio / Warner Bros. Entertainment

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mike Flanagan perustuen Stephen Kingin samannimiseen romaaniin
Tuotanto: Trevor Macy, Jon Berg
Näyttelijät: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay, Kyliegh Curran
Arvio: 3,5/5

On kulunut lähes neljäkymmentä vuotta Hohto-elokuvan tapahtumista. Lapsuuden tapahtumat ovat traumatisoineet Danny Torrancen (McGregor) lähestulkoon kokonaan ja mies yrittää kamppailla alkoholinkäytön kanssa, joka on vienyt miekkosta pahasti. Pian häneen on telepaattisesti yhteydessä nuori tyttö Abra (Curran). Hänelläkin on taipumus hohtaa ja siksi hän pyytää Dannylta apua. On käynyt ilmi, että joukko pahoja hohtajia on valmis tappamaan hohdokkaita lapsia, jotta voivat imeä heistä elämänvoimaa lisäävät energiat.

On rehellisesti myönnettävä, etten ole lukenut Kingin Tohtori Uni -romaania, eikä minulla näin ollen ollut mitään ennakkokuvaa siitä, millainen tarina tulisi olemaan, muuta kuin että tapahtumat sijoittuvat vuosikymmeniä myöhempään aikaan. Jännitys- ja kauhuelokuvien ohjaajana kunnostautunut Mike Flanagan on saanut melkoisen haasteen, koska monille alkuperäinen Stanley Kubrickin Hohto on melkoinen virstanpylväs tässä genressä. Itse en pidä Doctor Sleepia kovin kummoisena kauhuelokuvana, vaan enemmänkin jännityselokuvana. Siitä puuttuvat kauhuelokuvan tehokkaat iskut ja melkeinpä kovimmat jutut ovat Kubrickin elokuvasta tuttujen kohtauksien uudelleenfilmatisoinnit.

Vaikka McGregor ja Curran pitävät hommaa kasassa, niin pahiksena nähtävä Ferguson on roolissaan aika vaisu, eikä saa hahmoonsa sellaista kauhumaisuutta, jota olisin tässä kohtaa hahmolla odottanut olevan. Siksi elokuva menettää puolikkaan tähden kokonaisuudesta. Doctor Sleep on ihan kelpoa jännitysviihdettä, mutta ikävä kyllä se tahtoo unohtua syvän unen uumeniin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net