STOP THE PRESS!

Taikuri Simo Aalto 60-vuotiskiertueelle tammikuussa 2020

Simo Aalto Kuva: Timo Heikkala
Simo Aalto Kuva: Timo Heikkala

Taikuri Simo Aalto täyttää 60 vuotta ja lähtee tammikuussa juhlakiertueelle. Simo tunnetaan jättisuosittuna Jokeri Pokeri Box -taikurina, jota on seurannut 1980-luvulta lähtien jo kaksi sukupolvea. Lisäksi Simo on esittänyt aikuisille suunnattua taikuutta, millä alalla hän on voittanut kolme mitalia taikuuden maailmanmestaruuskisoissa close up -sarjassa. Simoa voikin kutsua Suomen ja Pohjoismaiden menestyneimmäksi taikuriksi. Close up -taikuuden nimi viittaa kirjaimellisesti lähitemppuihin, joissa menestymiseen vaaditaan vuosikymmenten väsymätön harjoittelu. 

Simon laajalle synttärikiertueelle on kutsuttu mukaan kaikenikäiset juhlijat ja juhlia vietetäänkin sekä isoilla että pienillä paikkakunnilla kaikkialla Suomessa. Kiertue alkaa MIkkelistä 18.1.2020 ja jatkuu eri muodoissa koko vuoden. Luvassa on superhauska, koko perheelle suunniteltu, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa mestaritaikurin koko repertuaari pääsee valloilleen.

Simo kertoo, että ikääntyminen tuntuu oikein hyvältä: ”Vasta nyt tuntuu, että murrosikä alkaa hellittämään!  Taikuri vain paranee vanhetessaan, kun kokemusta ja näkemystä on kertynyt muutama vuosikymmen.”

Simon ura on kestänyt jo 42 vuotta ja siihen on mahtunut luonnollisesti ylä- ja alamäkiä. Hän jätti lastentarhanopettajan työnsä vuonna 1989, jolloin hän siirtyi päätoimiseksi taikuriksi. Simo työskentelee yhdessä avustajana toimivan vaimonsa ja managerinsa Kirstin kanssa ja kiertää Suomea 150 esityksen vuosivauhtia. 

Synttärivuoteen mahtuu myös esiintyminen Yhdysvalloissa, FFFF close up -kongressissa huhtikuun lopussa (Fechter`s Finger Flincking Frolic, Batavia, New York).  Vuoden 2020 kongressi on tapahtuman 50-vuotisjuhlavuosi ja paikalle on kutsuttu esiintymään maailman parhaat close up -taikurit, joihin Simo kolmella MM-mitalillaan lukeutuu. 

Simo julkaisee Youtube-kanavallaan helposti opittavia taikatemppuja. Simon Temppukoulu on tarkoitettu kaikenikäisille, jotka haluavat oppia taikuutta. Tätä kautta on tarkoitus kasvataa myös uutta taikurisukupolvea Suomeen. Simo julkaisee kanavallaaan myös katsottavaksi tarkoitettuja maailman parhaita close up eli lähitemppuja. 

https://www.youtube.com/channel/UChU6d2Om3RZH7S2AvocjXAg/feed