STOP THE PRESS!

The Burning Plain

burning_plainOhjaus ja käsikirjoitus: Guillermo Arriaga
Tuotanto: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
Pääosissa: Charlize Theron, Kim Basinger, Jennifer Lawrence, Joaquim de Almeida
Arvio: 4/5

Lähinnä käsikirjoittajana tunnetuksi tullut Guillermo Arriaga on tehtaillut käsikirjoitukset sellaisiin kansainvälisiin hitteihin, kuin ”21 Grams” (2003) ja ”Babel” (2006). Nyt herra on kuitenkin istahtanut ohjaajantuoliin väsätäkseen itse ensimmäisen pitkän elokuvansa. ”The Burning Plain” omaa tyylikkään näyttelijäkaartin, joka pitää sisällään Oscar-palkitut näyttelijät Charlize Theron ja Kim Basinger, sekä lupaavan nuoren näyttelijättären nimeltä Jennifer Lawrence. Leffa sijoittaa itsensä osittain meksikolaiseen miljööhön ja on hyvin epäkronologinen.

Elokuva käsittelee Sylvian (Theron) henkilökohtaisia ongelmia, joiden juuret ovat menneisyydessä. Äidillä (Basinger) on ollut suhde meksikolaisen miehen kanssa, ja tämän vuoksi hän on myös menettänyt henkensä. Sylvia kokee, ettei voi saavuttaa oikeaa rakkautta, eikä onnistua ihmisenä, saati sitten äitinä. Kun kuvioihin kuitenkin ilmestyy Sylvian tytär Maria (Tessa Ia), on naisen pakko kohdata menneisyytensä.

Elokuva on tyylikäs, mutta hyvin rakas katsoa. Se poukkoilee eri aikojen välillä satunnaisesti, ja joskus myös epäselvästi, joskaan tämä ei yllättäen haittaa liikaa. Näyttelijät loistavat suorituksissaan, ja Theronin riipaiseva suoritus kärsivästä naisesta on täydellisyyttä hipova, mutta Lawrencen veto teinityttönä on kuitenkin yliverto ja hämmästyttävä. Vaikka elokuva sekä aiheeltaan että toteutukseltaan on osin ahdistava, jättää se kuitenkin hyvän jälkimaun. Positiivinen yllätys ja sangen loistava draama ”The Burning Plain” on.

DVD:ltä ei löytyy elokuvan lisäksi vain sen traileri.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Sandrew Metronome, 2009

Traileri: