STOP THE PRESS!

Drag Me to Hell

Drag Me to Hell  Ohjaus: Sam Raimi
Käsikirjoitus: Sam Raimi, Ivan Raimi
Tuotanto: Sam Raimi, Robert G. Tapert, Grant Curtis
Pääosissa: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Reggie Lee
Arvio: 3,5/5

Jos pitäisi mainita joku merkittävä kauhuelokuvaohjaaja, niin melko helposti mieleen tulisi nimi Sam Raimi. Herran Evil Dead -elokuvat ovat olleet melkoisen piristäviä ja myös tavallaan jonkinlaisia suunnannäyttäjiä. Kauhuelokuvat saivat kuitenkin väistyä ja herra onkin nyt sitten keskittynyt erään hämähäkkimäisen supersankarin seikkailujen filmatisointeihin. Onkin todellinen ilo huomata, että Raimi on palannut jälleen kauhun pariin, sillä se lienee genrenä herralle kaikkein toimivin. Vaan millaista pullaa pitää sisällään ”Drag me to hell”, jonka kaunista pariskuntaa näyttelevät pikkusöpö Alison Lohman ja komediaveijari Justin Long…

Christina Brown (Lohman) on pankkivirkailija, jonka ura on vähän vastatuulessa. Parisuhteessakaan ei tunnu kaikki olevan kohdallaan, koska miesystävän (Long) vanhemmat eivät tahdo Christinaa hyväksyä. Kun naisen tarvitsee tehdä tärkeä ja vaikea lainapäätös, hän käyttää tilaisuutta hyväksi näyttääkseen, kuinka hyvä työssään on, jotta saisi paremman viran. Ja tämän johdosta rouva Ganush (Raver) saa lentää kodistaan pihalle. Rouva vaan ei ihan kauhean suopeasti tähän päätökseen suhtaudu, vaan langettaa Christinan päälle kirouksen. Christinalla on kolme päivää aikaa päästä irti kirouksesta. Keinolla millä hyvänsä.

Kauhu toimii. ”Drag me to hell” on yllättävän tehokas pieni pelottelupätkä, jossa on selkeästi esillä Raimin visuaalinen ote. Kuvaus ja leikkaus ovat onnistunutta, ja näyttelijät tekevät työnsä sangen uskottavasti. Käsikirjoitus nyt on mitä on, sillä demoneiden riivaamia ihmisiä on leffoissa nähty iät ja ajat. Lisäksi leffa alkaa tylsistyä loppua kohden ja omaa jopa täysin typeriä ja turhia kohtauksia, joilla kestoa on keinotekoisesti pitkitetty. Mutta jos huomioi elokuvan alun sangen miellyttävän tunnelman, voisin sanoa että ”Drag me to hell” on positiivinen ja piristävä yllätys. Kyllä se Raimi vaan tämän homman kuitenkin melko hyvin osaa.

DVD:ltä löytyy mukava ”Production diaries” -kooste, jossa päästään leffan kulisseihin seuraamaan, miten kohtaukset on tehty. Ihan mukava puolituntinen, ja hyvin informatiivinen bonus.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Pictures, 2009

Traileri: