STOP THE PRESS!

Aika ei anna armoa (Out of Time)

Aika ei anna armoa (Out of Time)Ohjaus: Carl Franklin
Käsikirjoitus: David Collard
Tuotanto: Jesse Beaton, Neal H. Moritz, Stokely Chaffin
Pääosissa: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan
Arvio: 1/5

Denzel Washington tuli tutuksi suurelle yleisölle elokuvassa ”Huuto vapaudelle” (1987), jossa hän esitti eteläafrikkalaista kansalaisoikeusaktivista Steve Bikoa. Tuosta roolista hän oli Oscar-ehdokkaana, mutta parhaan miessivuosan pystinsä hän sai vasta elokuvasta ”Glory” vuodelta 1989. Tämän jälkeen hänen uransa on ollut melkoista vuoristorataa, kunnes vuonna 2002 hän voitti elokuvahistorian toisena mustana miesnäyttelijänä parhaan miespääosan Oscarin elokuvasta ”Training Day”. ”Aika ei anna armoa” on Washingtonin ja ohjaaja Carl Franklinin toinen yhteinen elokuva. Edellinen elokuva oli ”Sinipukuinen paholainen”, joka oli tyyliltään film noiria. Tuorein elokuva on kaukana siitä.

Poliisipäällikkö Matt Whitlock (Washington) on mies, joka tietää mitä hän tekee, paitsi naisten suhteen. Avioero on tulossa ja hänellä on kiihkeän kuuma suhde hemaisevan Ann Merai Harrisonin (Sanaa Lathan) kanssa. Annin mies Chris (Dean Cain) aavistaa, että näillä kahdella on jotain meneillään. Hän alkaa uhkailla Mattia, joka ei paljon korvia heilauta tuollaiselle roskalle, vaan haluaa karata Annin kanssa. Eräänä iltana hän nappaa huumerahoja poliisin säilöstä, jotta he voivat toteuttaa suunnitelmansa. Hän menee kotiinsa odottaen Annin tulemista, mutta aika kuluu eikä naisesta kuulu mitään. Matt päättää pistäytyä Annin ja Chrisin kotona, mutta mitään liikettä ei näy koko talossa, kunnes yöllä heidän talonsa räjähtää. Tapausta tulee tutkimaan Mattin tuleva ex-vaimo Alex (Eva Mendes), joka myös on poliisi. Kilpa aikaa vastaan on alkanut, sillä Mattin on pyyhittävä omat sotkunsa mahdollisimman pian.

”Aika ei anna armoa” on epäloogisuuksia vilisevä jännityselokuva, joka on paikka paikoin melko tylsä, vaikka vauhtia tapahtumissa onkin. Ihmettelen miksi niin hyvä näyttelijä kuin Denzel Washington jaksaa tehdä tällaisia roskarooleja. No, tietenkin laskut on maksettava, joten omalla tavallaan sitä ymmärtää, että näyttelijän on pakko ottaa erilaisia rooleja jopa katsojan kannalta huonoista elokuvista. Elokuva ei tarjoa mitään uutta, joten ainakaan allekirjoittanut ei toista kertaa sitä aio katsoa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by MGM, 2003

Traileri: