STOP THE PRESS!

The Best of Ringo Starr and his All Stars Band so far

ringoLisätietoja: Kappaleet mm. ’Honey Don’t’, ’Iko-Iko’, ’The Weight’, ’Photograph’, ’Don’t Go Where The Road Don’t Go’, ’Rocky Mountain Way’, ’The No-No Song’, ’Bang The Drum All Day’, ’You’re Sixteen’, ’Yellow Submarine’, ’I Wanna Be Your Man’, ’Groovin’, ’You Ain’t Seen Nothin’ Yet’
Arvio: 3/5

Joidenkin mielestä Ringo Starr oli musikaalisesti huonoin beatle ja vieläkin huonompi rumpali. No, minä heitän tuollaiset ajatukset suoraan silppuriin, sillä The Best of Ringo Starr and his All Stars Band -kokoelma osoittaa, että hän on mitä ammattitaitoisin rumpali ja erinomainen viihdyttäjä, joka ei esitä kappaleitaan otsa rutussa. Kokoelma alkaa yhtyeen esittelynä, jonka tekee Ringon hyvä ystävä ja entinen Beatles-kaveri Paul McCartney. Ringollakin on pari sanaa sanottavana, kunnes kaiuttimista alkaa kuulua jo ”Beatles For Sale” -levyltäkin tuttu Carl Perkinsin biisi ”Honey Don’t” joka on taltioitu Los Angelesin The Greek Theatherissa vuonna 1989. Tämä ei sitten ole mikään yhtenäinen konsertti, vaan kokoelmalle on kerätty parhaita pätkiä Ringon ja hänen ystäviensä kanssa tehdyistä keikoista. Biisejä heittävät mm. Dr John, Joe Walsh, Todd Rundgren, Jack Bruce, Gary Brooker ja Randy Bachham. Ystävistä huolimatta suurimman huomion kuitenkin kokoelmalla saa Ringo itse.

”The Best of Ringo Starr and his All Stars Band so far” on mainio kokonaisuus, jota kutsua rockin hall of fame -kokoelmaksi, sillä mukana on niin monia rockin merkittäviä staroja. Ei siis ihme, että kokoelmalla kuullaan heidän aikanaan levyttämiään hittejä jopa uusin sovituksin. Puolitoista tuntia kunnon rock ’n’ rollia pistää taatusti punttiin vipinää ja pulisongit heilumaan.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Image Entertainment, 2000