STOP THE PRESS!

Buffy – vampyyintappaja – 2 tuotantokausi (1&2 boxi)

Buffy – vampyyintappaja - 2 tuotantokausiArvio: 2/5

Televisiosta tuttu Buffy vampyyrintappaja on ehtinyt videojulkaisuissa jo toisen tuotantokauden jaksoihin. Monet ovat varmastikin seuranneet sarjaa ja tietävätkin mistä sarjassa on kyse, mutta ihan kerrottakoon nyt ihan lyhyesti toisen kauden peruskuvio.

Sarah Michelle Gellarin esittämä Buffy on ihan tavallinen high schoolia käyvä tyttö, mutta illan hämärtyessä hänestä tulee todellinen vampyyrien listijä. Hänen esimiehenään toimii koulun kirjastonhoitaja Giles, jonka johdolla suunnitellaan strategioita vampyyrien tappamista varten.Aivan yksin ei Buffy näissä tappajahommissa toimi, vaan hänen apunaan toimivat ystävät, kuten nörttimäinen tyttö Willow, hemmo nimeltään Xander ja juppimainen tyttö Cordelia. Buffyn kaksoiselämän vaikutukset näkyvät myöskin koulumenestyksessä, joka ei ole mitenkään kehuttava. Edes hänen äitinsä ei tiedä, mitä tyttärensä oikein öisin puuhastelee. Vaikka Buffy onkin yleensä ottaen hyvin pidetty, niin hänen arkkivihollisensa (lue vampyyrit) Spike ja Drusilla ovat hänestä aivan toista mieltä ja pistävät vähän Buffylle hanttiin montakin kertaa 22 jakson aikana. Mutta pahempaa on kuitenkin tapahtumassa, jotain, joka voi lopullisesti tuhota maailman. Buffyn voimat ovat koetuksella.

Buffy vampyyrintappaja -sarjasta voi olla ihan mieltä tahansa. Osa pitää sarjaa hyvänä ja omaperäisenä ja osa puolestaan typeränä kauhuelementtejä ja teinisarjoja sekoittavana sontana. Itse en pidä noista teinisarjoista, enkä myöskään ole suuri kauhuelokuvien ystävä. On Buffyssa kuitenkin jonkinlaista imua, sillä katsomalla katsoin tuotantokauden kaikki 22 jaksoa. Ehkä ajatus laita aivot narikkaan ja nauti toteutuu tässä sarjassa suhteellisen hyvin. Näyttelijäsuoritukset ovat juuri sellaista kuin yleensäkin tämäntyyppisissä sarjoissa on, keskinkertaista kohellusta. Ainoana valopilkkuna voidaan pitää Buffya esittävää Sarah Michelle Gellaria, joka onnistuu omalla tyylillään pitämään lapsellisesti kirjoitetuista jaksoista huolimatta sarjan pystyssä. Levyjen kuvalaatu on alle keskitasoa, koska osa jaksoista on yllättävän epätarkkoja ja muutamissa tummemmissa kohtauksissa esiintyy jonkin verran pikselöitymistä. Äänen suhteen ei ole valittamista, sillä äänet tuntuvat tulevan ihan perusvehkeilläkin erittäin kirkkaasti ja sopivan terävästi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Alkuperäinen nimi Buffy The Vampire Slayer: Season Two, Box One DVD kuvaformaatti 4:3 Full Frame 1.33:1 DVD ääniformaatti Englanti: 2.0 sur., Kommenttiraidat: 2.0 sur DVD tekstitykset suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti DVD sisältää myös: Jaksot: LEVY YKSI: Pahan kosketus, Haudan takaa, Kovassa koulussa, Inkamuumio LEVY KAKSI: Liskomies, Halloween, Valehtelija, Pimeyden voimat LEVY KOLME: Vierailijat 1/2, Vierailijat 2/2, Ted, Pahan otteessa Sisältää myös: 2. tuotantokauden 12 ensimmäistä jaksoa Jaksojen Liskomies sekä Vierailijat 1-2 kommenttiraidat ja käsikirjoitukset

Alkuperäinen nimi Buffy The Vampire Slayer: Season Two, Box Two DVD kuvaformaatti 4:3 Full Frame 1.33:1 DVD ääniformaatti Englanti: 2.0 sur., Kommenttiraita: 2.0 sur DVD tekstitykset suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti DVD sisältää myös: Jaksot: LEVY YKSI: Yllätys, Enkeli vai paholainen, Täydenkuun kirous, Noidutut LEVY KAKSI: Intohimon aave, Kuolema kierroksella, Menneisyyden riivaamat, Vesipedot LEVY KOLME: Tulevaisuuden avaimet 1/2, Tulevaisuuden avaimet 2/2 Sisältää myös: 2. tuotantokauden 10 viimeistä jaksoa Jakson Enkeli vai paholainen kommenttiraidan ja käsikirjoituksen Koosteet: Designing Buffy” (13min.), A Buffy Bestiary (29min.) ja Beauty and Beasts (20min.) 8 TV-spottia Angel trailerin Buffy DVD-trailerin Kuvagallerian: Set Designs & Monsters Biografioita Kuvagallerioita

Photo’s Copyright by 20th Century Fox, 2002