STOP THE PRESS!

The Very Best of Cher – The Video Hits Collection

The Very Best of Cher - The Video Hits CollectionLisätietoja: 1. Believe 2. If I Could Turn Back Time 3. Save Up All Your Tears 4. Walking in Memphis 5. One by One (Dance Remix) 6. Main Man 7. I Found Someone 8. Strong Enough 9. Song for the Lonely (Almighty Remix) 10. Half-Breed 11. We All Sleep Alone 12. Heart of Stone 13. The Shoop Shoop Song (It’s In His Kiss) 14. Dov’e L’Amore 15. Love Can Build A Bridge
Arvio: 3/5

Cher (oikealta nimeltään Cherilyn Sarkisian LaPierre) on ollut julkisuuden valokeilassa neljän vuosikymmenen ajan. Hän aloitti uransa 60-luvun puolessa välissä yhdessä silloisen miehensä Sonny Bonon kanssa. Heidän ensimmäinen menestyshittinsä oli ”I Got You Babe”, joka julkaistiin vuonna 1965. Menestys oli huikaiseva, sillä heillä oli parhaimmillaan viisi hittiä Yhdysvaltain TOP-20 -listalla. Tähän olivat pystyneet aiemmin vain The Beatles ja Elvis Presley. Musiikillinen ura oli heillä siis kovassa vedossa, kunnes vuonna 1971 Bonon kehittelemä musiikkikomediallinen tv-sarja ”The Sonny and Cher Comedy Hour” käynnistyi Yhdysvaltain tv-verkoissa. Suosion ollessa huipulla pariskunnan yhteinen tie katkesi ja Cher päätti lähteä soolouralle, jota hän on menestyksekkäästi jatkanut näihin päiviin saakka. Vuonna 1983 hän päätti kuitenkin kokeilla siipiään vakavampana näyttelijänä ja sai sivuroolin Meryl Streepin tähdittämästä elokuvasta ”Tapaus Silkwood”. Cher suoriutui roolistaan niin hyvin, että sai parhaan naissivuosan Oscarin ehdokkuuden. Pari vuotta myöhemmin hän voitti parhaan naispääosan kultaisen palmun Cannesin elokuvafestivaaleilla elokuvasta ”Naamio”. Norman Jewison kiinnitti Cherin naispääosaan elokuvassa ”Kuuhullut”, josta hän voitti parhaan naispääosan Oscarin. Nyt hän on päättänyt lopettaa pitkät maailmankiertueet ja keskittyä näyttelemiseen ja mahdollisesti pieniin klubikeikkoihin.

”The Very Best of Cher – The Video Hits Collection” sisältää viisitoista videohittiä. Suurin osa näistä videoista on 80-ja 90-luvuilta, joten Sonny & Cher-duon ystävien harmiksi täältä löytyy vain yksi 70-luvun video, Half-Breed. Tosin aiemmin on jo julkaistu ”Sonny & Cher Ultimate Collection DVD”. Toisaalta varmaan Cherin soolouran alusta olisi varmaan löytynyt joitain musiikkivideoita, joita tämä kokoelma olisi kaivannut. Kuvalaadullisesti levy on laadukasta kamaa ja äänen suhteen ei ole myöskään valittamista. Ekstroja levy ei sisällä, joten mittaa koko paketilla on tasan tunnin verran.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copright by Warner Music, 2004