STOP THE PRESS!

Chicago – Live By Request

Chicago – Live By RequestLisätietoja: Kappaleet: Beginnings, Saturday in the Park, Look Away, If You Leave Me Now, Does Anybody Really Know What Time It Is?, 25 or 6 to 4, Feelin’ Stronger Every Day, Dialogue (Part I and II), You’re the Inspiration, Questions 67 and 68, Colour My World, Make Me Smile, Old Days, Free Bonus-kappaleet: Just You ’n’ Me, Hard to Say I’m Sorry/Get Away
Arvio: 3/5

Yksi menestyksekkäimmistä 70-luvun yhtyeistä on Chicago, joka perustettiin jo vuonna 1967 nimellä Chicago Transit Authority, kunnes viranomaiset määräsivät heidän vaihtamaan nimeään. Alkuperäiskokoonpanossa soittivat Peter Cetera (laulu/basso), Terry Kath (kitara/laulu), Robert Lamm (urku/laulu), Danny Seraphine (rummut), Walter Parazaider (saksofoni), James Pankow (pasuuna) ja Lee Loughanane (trumpetti). Columbia Recordsille levytetty debyyttialbumi ”Chicago Transit Authority” möi tuplaplatinaa ja siltä irroitettiin neljä menestyssingleä. Menestyksen taival oli alkanut, mutta se oli stopata Terry Kathin kuolemaan ja sen jälkeen flopanneeseen Hot Streets -albumiin. Joidenkin mielestä yhtyeestä oli tullut suuri dinosaurus, joka esiintyy vain suurissa kasinoissa. Onneksi tilanne oli vain väliaikainen ja yhtyeen ura lähti taas nousuun. Vuonna 1985 alkuperäisvokalisti Peter Cetera siirtyi soolouralle ja hänen tilalleen tuli Jason Scheff. Tänäkin päivänä yhtye jatkaa levytyksiä ja tekee aika-ajoin myös kiertueita.

Pari vuotta sitten 35-vuotisjuhlaansa viettänyt Chicago heitti A&E televisiokanavan Live By Request -ohjelmassa setin tuttuja hittibiisejään. Kyseessä ei ollut ihan tavallinen konsertti, sillä yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa ohjelmassa esitettyihin biiseihin puhelimitse tai sähköpostitse. Setin aikana kuullaan mm.hitit If You Leave Me Now, Does Anybody Really Know What Time It Is? Ja You’re the Inspiration. Onnittelutervehdyksensä yhtyeelle tuovat mm. talk show isäntä Jay Leno ja menestyksekkään The Sopranos -sarjan näyttelijät. Chicago Live By Request on muuten toimiva kokonaisuus, mutta 5.1.:n äänessä on hieman ongelmia, sillä lauluäänet eivät pääse kunnolla oikeuksiinsa. Musiikki toimii paremmin. Kuvalaatu on vain hyvää keskitasoa, ja olisin odottanut hieman parempaa, koska kyseessä on kuitenkin suhteellisen tuore taltiointi, joka olisi pystytty tekemään vieläkin paremmin DVDlle.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Music Vision, 2003