STOP THE PRESS!

Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri

hra_heinamakiOhjaus: Matti Grönberg, Pekka Karjalainen
Käsikirjoitus: Timo Kahilainen, Heikki Salo
Tuotanto: Timo Kahilainen
Pääosissa: Heikki Hela, Heikki Silvennoinen, Satu Säävälä, Jukka Rasila, Outi Mäenpää, Heikki Salo, Timo Kahilainen, Tuija Ernamo, Mia Selin
Arvio: 3/5

TV:stä tuttu omintakeinen maatilan isäntä Herra Heinämäki (Heikki Hela) saa kesävieraan siskontyttö Arskasta (Adalmiina Pelli), jota kaikki erehtyvät luulemaan nimen perusteella pojaksi. Eikä kyseessä ole aivan avuton tyttö. Kun naapurissa sijaitsevassa Kagelbergin leipomossa alkaa kummitella ja irtaimisto mystisesti hajoilla, Arska ja Heinämäen Herra ajautuvat ratkomaan ikivanhaa arvoitusta, joka ulottuu aina Ruotsin muinaiseen kuninkaaseen saakka.

Kummeli-ryhmän kaverit tarjoavat takuuhuumoria lajityypin ystäville, joita epäilemättä löytyy niin nuoresta kuin vanhastakin polvesta. Timo Kahilaisen ja Heikki Salon käsikirjoitus luottaa vauhtiin, iloon ja tietysti hassunhauskoihin sanamuunnoksiin. Lavastus ja puvustus tukevat taidokkaasti tätä kehystä. Tärkeässä osassa on jälleen musiikki, jota tarjoilee Heikki Salon johtama lato-orkesteri. Esimerkiksi ”Onni ei oo tonni” -laulu jää takuulla soimaan päähän Herra Heinämäen jo kadottua kuvaruudulta. Rooleissaan herkullisimmin irrottelevat Heikki Silvennoinen herra Kagelbergina sekä parivaljakko Jukka Rasila & Outi Mäenpää pahisparina. Lapsinäyttelijöiden työskentely sujuu niin ikään mallikkaasti.

Jos oikein saivarrellaan, vieläkin rohkeammin olisi voinut leijonatuuliviirin tarinaan tarttua, mutta lopputulos on näinkin kelpo katsottavaa.

Ekstroista löytyy musiikkivideon ja trailerin lisäksi myös nopea kurkistus Heinämäen stuntmiehen elämään. Lasten suosikki, sketsihahmo Munamies on toimittanut hilpeän making of –dokkarin, jossa suunvuoron saavat myös maatilan eläimet. Making ofin voi toteuttaa näinkin!

Sini Kukkonen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Buena Vista Home Entertainment, 2012

Traileri: