STOP THE PRESS!

Don Henley – Live Inside Job

Don Henley – Live Inside JobLisätietoja: Kappaleet: 1. Dirty Laundry 2. Sunset Grill 3. Workin’ It 4. Taking You Home 5. The Boys of Summer 6. Lilah 7. Everything Is Different Now 8. The End of the Innocence 9. All She Wants to Do Is Dance 10. New York Minute 11. Talking to the Moon 12. They’re Not Here, They’re Not Coming 13. The Heart of the Matter 14. Desperado 15. The Long Run 16. My Thanksgiving 17. Hotel California
Arvio: 3/5

Don Henley tuli tunnetuksi 70-luvun legendaarisen bändin The Eaglesin rumpalina ja laulajana. Bändin musiikki oli yhdistelmä poppia, rockia ja countrya. Tunnetuimpia hittejä olivat mm. Hotel California, Desperado ja Tequila Sunrise. Yhtye hajosi suhteellisen pahoihin riitoihin 80-luvun alussa ja jokainen jäsen lähti omalle soolouralleen. Parhaiten ovat menestyneet Don Henley ja Glenn Frey. Varsinkin Henley on onnistunut hyvin, sillä hänen levynsä ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Ensimmäisen soololevynsä ”I Can’t Stand Still” hän julkaisi jo vuonna 1982. Levy sisälsi hittibiisin ”Dirty Laundry”. Pari vuotta myöhemmin Henley löi itsensä läpi lopullisesti sooloartistina albumilla ”Building the Perfect Beast”, jolta nousivat suuriksi hiteiksi ”Boys of Summer” ja ”All She Wants to Do is Dance”. Kolmanteen albumiin meni viitisen vuotta, mutta odottaminen kannatti, sillä ”End of Innocence” sai kehuja sekä faneilta että kriitikoilta. Neljänteen ja samalla tuoreimpaan sooloalbumiin meni 11 vuotta, minä aikana The Eagles teki loisteliaan comebackin, Henley meni naimisiin ja perusti perheen ja sävelsi uusia kappaleita bändille sekä omaa sooloalbumia varten. Pitkään odotettu albumi oli ”Inside Job”, jonka sanoitukset kuvastavat herran oman elämän tasapainottumista. Levyn aloitusraidalla ”Everything Is Different Now” Henley kuiskaa ”I hate to tell you this, but I’m very, very happy.”

Onnellinen mies kasasi bändin ja lähti parin kuukauden mittaiselle Yhdysvaltain kiertueelle. Yksi keikkakohteista oli Dallas, joka on Henleylle tärkeä paikka, sillä hän on kotoisin juuri Teksasista. Tämä toukokuun 25. päivänä vuonna 2000 televisioitu konsertti osoittaa sen, että Henley saa yleisön suorastaan bailaamaan konsertin aikana, olipa kyse hänen omasta tuotannostaan tai sitten Eaglesien klassikoista. Esiintyjänä hän on ehdottomasti parhaimmillaan, mutta välispiikkaukset kuulostavat melko ”töksähtäviltä”, tärkeintä ovat kuitenkin erinomaiset esitykset. Tämän vajaan kahden tunnin taltioinnin aikana kuullaan mm. Dirty Laundry, The Boys of Summer, Workin’ It ja Desperado. Kuva- ja äänilaadultaan taltiointi on hyvää tasaista laatua, mutta yksi mielenkiintoinen asia levyltä löytyi. Nimittäin suomenkielinen tekstitys, joka on hyvin harvinaista näissä musiikkipuolen DVDissä. Tälle täytyy oikein nostaa hattua. Don Henley Live Inside Job on taattua kamaa mieheltä, jonka musiikilliset juuret ovat syvällä Teksasissa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by Image Entertainment, 2001