STOP THE PRESS!

Duran Duran – Sing Silver Blue

Duran Duran – Sing Silver BlueLisätietoja: DVD:n osiot: * Intro * Press Conference * Load In/Backstage * Is There Something I Should Know? * Meeting the L.A. Raiders * On The Road Again/Planet Earth * John on touring * Simon and Nick on image and recording in New York * Francesco Scavullo photo shoot * Back on the road * Girls on Film * Coca Cola press conference * Visit to F.B.I. * Discussing Filming/The Seventh Stranger * In New Orleans * Save a Prayer * Oakland, California * Soundcheck/Backstage * Hungry Like The Wolf * Careless Memories * The end of the tour
Arvio: 3/5

Kahdeksankymmentäluvun menestyksekkäimpiin yhtyeisiin lukeutuva Duran Duran julkaisi vuonna 1983 kolmannen albuminsa ”Seven and the Ragged Tiger”, joka nousi listojen kärkeen ympäri maailmaa. Seuraavana vuonna he tekivät 79 päivän aikana kiertueen Kanadaan ja Yhdysvaltoihin ja matkustivat yli 28 000 kilometriä, esiintyen 43 kaupungissa yhteensä 550 000 fanille. ”Sing Blue Silver” on dokumentti tuosta kiertueesta ja hysteriasta, joka muistutti aikalailla beatlemaniaa. Puolentoista tunnin aikana pääsemme seuraamaan mm. Kiertuemanagerin ”tuskastuttavaa” työtä, yhtyeen valmistautumista illan keikalle ja matkoja konserttipaikkakunnalta toiselle. Eihän konserttidokumentti olisi mitään ilman musiikkia, joten asiapuolen välillä kuullaan useita Duraneiden hittejä kuten ”Is There Something I Should Know?”, ”Rio” ja ”Union of The Snake”. Kyseiseltä kiertueelta taltioitiin myös livealbumi ”Arena”, joka julkaistiin vielä samana vuonna.

Duran Duran – Sing Blue Silver on ihan mielenkiintoinen dokumentti, vaikka mitään suurta ja häkellyttävän uutta asiaa siinä ei ole. Ehkä mielenkiintoisimmat jutut ovat juuri yhtyeen taustavoimien tekemiset, sillä niitä harvemmin missään dokkareissa nähdään. Viime aikoina tämä trendi on kyllä lisääntynyt. Kuvalaatu on keskinkertainen, mutta parikymmentä vuotta vanhalta materiaalilta on turha odottaa nykyaikaista laatua. Äänen suhteen ollaan aivan eri tasolla sillä se puolestaan toimii erittäin hyvin. Pakettina setti on erittäin nätti, sillä boxin kansi on vaaleansinistä samettia ja sisällä on hieno valokuvavihkonen, jonka valokuvista on vastannut yksi maailman kuuluisimmista rock-valokuvaajista, Denis O’Regan.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by EMI, 2004