STOP THE PRESS!

Lumiikki ja metsästäjä (Snow White and the Huntsman)

lumikki_ja_metsastajaOhjaus: Rupert Sanders
Käsikirjoitus: Evan Daugherty
Tuotanto: Sam Mercer, Palak Patel, Joe Roth
Pääosissa: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron
Arvio: 4/5

Rakastetulle kuningasparille syntyy kaunis tytär, joka on saa nimekseen Lumiikki. Tämä valtakunnan lumoavin prinsessa on perheen todellinen lempilapsi. Kuningatar sairastuu vakavasti, ja kuolee tyttären ollessa lapsi. Isän suru on suuri ja hän yrittää suojella ja kasvattaa neidin parhaansa mukaan. Sodan aikana hän kohtaa kauniin Ravennan (Charlize Theron), jonka kanssa hän avioituu. Tämän nuori viehättävä nainen onkin jotain muuta kuin kiltti. Hän tappaa kuninkaan vallan himossaan ja aikoo myös saattaa tämän nuoren tyttären myös kuolemaan, sillä vain hän saa olla valtakunnan kaunein nainen. Lumiikki onnistuu pakenemaan ja hänen peräänsä lähetetään leskeksi jäänyt metsämies (Chris Hemsworth), jonka tehtävänä on surmata kaunis prinsessa.

Vaikka Lumiikin tarina on filmatisoitu ties kuinka monta kertaa, niin tämä kuuluu niihin ehdottomasti visuaalisesti kauneimpiin ja ehkä aikuismaisiin versioihin. Elokuva on todella synkkäsävytteinen kaikin tavoin huumorista visuaalisuuteen saakka. Ohjaajaksi on palkattu ainakin itselleni tuntematon ohjaaja, Rupert Sanders. Jos on uskomista Internet Movie Databaseen, niin tämä elokuva olisi hänen esikoisohjauksensa. Mikäli näin on, niin täytyy sanoa, että hän on onnistunut työssään erinomaisella tavalla. Varsinkin, kun hänellä on käytössään huippuammattilaisia. Näyttelijäsuoritukset ovat erittäin hyviä kautta linjan. Twilight-elokuvista tuttu Kristen Stewart tekee uskottavan roolin Lumikkina. Elokuvan ehdottomasti huikeimman roolin tekee kuitenkin Charlize Theron. Tämä yllättävän muuntautumiskykyinen näyttelijätär tekee roolihahmostaan todella ilkeän ja ehkä sadistisen hahmon. Lumikki ja metsästäjä on nautinnoillista seikkailufantasiaa!

Tämä blu-ray -julkaisu sisältää sekä elokuvateattereissa nähdyn version että hieman pidennetyn version. Lisämateriaalia on tarjolla ihan kiitettävästi. Making of -dokumenttissa tutustutaan elokuvan tekemiseen, tutustutaan visuaalisesti tarinan hahmoihin, erikoistehosteita esitellään ja lavastuksiin tutustutaan 360-asteen esittelyssä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Pictures Home Entertainment, 2012

Traileri: